Alenka je pripravila tri različne namaze oz. omake – skušin, lososov in tunin namaz, v katere lahko pomakate koščke surove zelenjave, kot so stebelna zelena, korenček, paprika, bučke, kumare ali cvetača. Popolnoma brez slabe vesti!

Mojca Cepuš, svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje ter certificirana nutricionistka, poudarja: "Ribe in zelenjava so odlična kombinacija, saj nam zagotovijo dober vir beljakovin, fosforja, joda in vitamina B12. Zelenjava sama pa nam ponuja paleto rastlinskih nutrietov, kot so folna kislina, vitamini skupine C in B, kalij in seveda vlaknine. Zelenjavni prigrizki z dodatki kakovostnih beljakovin pa niso le dobri za naše zdravje, temveč lahko pomagajo tudi pri hujšanju ali vzdrževanju telesne teže."

Skušin, lososov in tunin namaz

Sestavine:

Skušin namaz:
– 2 pločevinki filejev skuše v naravnem soku
– avokado
– sok polovice limone
– 20 g kalčkov redkvice
– vejica peteršilja
– ščepec žafranike

Lososov namaz:
– 2 pločevinki file lososa v oljčnem olju
– ½ rdeče čebule
– 3 žlice grškega jogurta
– žlička kopra
– sok polovice limone
– sol in poper

Tunin namaz:
– 2 pločevinki tunine v naravnem soku
– 3 jajca
– 10 cm stebelne zelene
– 10 cm zelenja mlade čebule
– žlica olivnega olja
– sok polovice limone
– sol in poper

Priprava:
Sestavine za posamezni namaz nasekljajte in zmešajte skupaj. Če pa želite bolj gladek namaz, vam predlagamo, da vse sestavine zmešate v mešalniku. Dober tek! Nasvet: Po želji si zraven privoščite še košček polnozrnatega kruha!


Zadnje novičke

Prejšnji članekSreča v drugo 3. del
Naslednji članekNagica! Chrissy Teigen: Noseča bom ves preostanek mojega življenja