Deli
41-letna Angelina Jolie je bila oblečena od glave do pet v črno, ko je s spremstvu otrok brez svojega poročnega prstana prispela v hotel Bel-Air v Los Angelesu. Odkar se je septembra odločila za ločitev, ki je vse šokirala, se je večinoma skrivala pred javnostjo.

Jolie sicer po Los Angelesu že nekaj časa išče novo hišo, ki bi bila primerna zanjo in za njenih 6 otrok, medtem pa si Brad prizadeva, da bi se z njo in njeno odvetnico uspel dogovoriti, da bi lahko več videval otroke, ki živijo z njo. Poleg tega si Brad želi bitko za otroke in podrobnosti o ločitvi skriti pred javnostjo, saj meni, da je to bolje za otroke. Za to je zaprosil tudi sodišče, a je sodnik njegovo prošnjo zavrnil. Zaslišanje je sicer predvideno za 17. januar.

Zadnji problem pri čedalje bolj grdi ločitvi, ki bi lahko potekala mirno in skrito pred javnostjo, pa je nastal, ko je odvetnica Bradove prošnje in predloge, da bi več videval otroke, sodišču predstavila kot njegov poskus, da se noče držati dogovora.

V dokumentih so tako njegovi predlogi, da bi pogosteje videval otroke, prikazani, kot da "je poskušal na več načinov odstopiti od dogovora": s predlogi o spremembi števila obiskov otrok; s predlogi spremembe kraja obiska; in s poskusom, da bi se v terapevtski proces vključil še kak terapevt, ki bi ga izbral on (sedaj so namreč le tisti, ki jih je Angelina).

Kljub temu, da se Brad Pitt v celoti drži dogovorov, Angelininih zahtev in pogojev – pristal je celo na test drog ter obiske otrok v prisotnosti nadzora posebnih terapevtov, specializiranih za travme – pa to Angelini ne zadostuje. Vse kaže, da se je trdno odločila, da bo naredila vse, kar je v njeni moči, da Bradu zagreni življenje in ga udari tam, kjer ga najbolj boli – pri otrokih.