nazaj naprej

Tuji in slovenski glasbeniki zapeli v Tošetov spomin

Nedelja, 22.01.2012 ob 14:30

V Skopju so tudi letos s koncertom obeležili rojstni dan makedonskega pevca Tošeta Proeskega.

Tuji in slovenski glasbeniki zapeli v Tošetov spomin

FOTO: Miha Rekar


Okrog trideset tisoč evrov vreden projekt, ki sta ga financirala predvsem fundacija Toše Proeski in tamkajšnja vlada, je bil tokrat posvečen pevčevi veliki ljubezni do operne glasbe.

Nastopajoči iz več držav so poskrbeli, da so Tošetove uspešnice ob spremljavi simfoničnega orkestra zazvenele v novi podobi. Občinstvo je lahko prisluhnilo uveljavljenih glasbenikom, med katerimi sta bila veliko pozornosti deležna tudi legendarni glasbenik Vlatko Stefanovski in pianist Simon Trpčevski, za posebno vzdušje pa je z operno priredbo skladbe Jedina poskrbela tudi Alenka Gotar.

Tako kot večina Tošetovih koncertom je bil tudi ta humanitarne narave. Del zbranih sredstev bodo, kot so sporočili s fundacije, namenili otroški kliniki. Z dobrodelnostjo in glasbo, ki sta zaznamovali tudi Tošetovo življenje, spomin na pevca, ki bi v sredo dopolnil 31 let, tako živi še naprej.
Ocena:

pošlji članek

natisni članek

Dodaj v:


 

Top zvezdniki

Kim Kardashian Kate Middleton Rebeka Dremelj Saša Lendero Caitlyn/Bruce Jenner Severina Marjetka Vovk Taylor Swift Kourtney Kardashian Aleš Vovk - Raay
 VEet Natural Inspirations™: popolnoma gladka koža s pomočjo narave

Za ženske, ki za odstranjevanje dlačic doma raje uporabljajo vroči vosek pa...

Najbolj obiskano