Deli

Marcos Tavares, brazilski nogometaš, ki že od leta 2008 brani vijolične barve NK Maribor, bo imel to poletje prav posebno nalogo. V sklopu natečaja Zaigraj kot Pelé bo namreč izbiral mlado nogometno trojico, ki bo v prvih septembrskih dneh odpotovala v nogometni kamp naravnost v Barcelono.

Tam bodo mladi športni upi poleg španskih treningov spoznali tudi nogometno legendo Peléja in tako doživeli sanje vsakega nogometaša. “Pelé je kralj. Kralj nogometa, vzor mladim in starim. Kjerkoli sem kot mlad nogometaš nastopal, smo ga prav vsi želeli posnemati. Žal ga osebno še nisem imel priložnosti spoznati, bi pa mi ta dogodek tudi danes nedvomno še vedno pomenil nepozabno izkušnjo. In tudi pri 33 letih bi ga nemudoma vprašal po nasvetih in najboljših načinih za zabijanje golov,” je povedal ambasador akcije, Marcos Tavares.

In ravno Peléjevi legendarni načini zabijanja golov so glavno vodilo natečaja, katerega se lahko v naslednjem mesecu udeležijo fantje in dekleta iz vse Slovenije, starejši od 14 let. Nogometno znanje, domiselnost in kreativnost izvedbe ter pozitivna športna energija bodo glavni kriteriji, po kateri bo komisija na čelu z Marcosom Tavaresom izbirala najboljše.

Z žogo je tudi spal …

K sodelovanju so povabljeni tako mladi nogometaši, ki svoje znanje gradijo v nogometnih klubih kot tudi tisti, ki še kako vredne izkušnje pridobivajo na uličnih igriščih, kot je to nekoč počel tudi slovenski ambasador akcije. “Kot vsakemu Brazilcu je bila tudi meni prva igrača nogometna žoga. Nosil sem jo vsepovsod, z mano je bila ves dan, ko sem igral nogomet na ulici in zvečer v postelji, saj sem z žogo tudi spal. S treningi sem začel pri devetih letih, tedaj sem se namreč že priključil nogometni šoli kluba Internacional.”

Vsem mladim, ki si želijo po njegovih in Peléjevih stopinjah, pa polaga na nogometno srce: “Trening, trening in še enkrat trening. Talent veliko pomeni, vendar ni dovolj. Brez truda in vsakodnevnega dela ter odrekanja preprosto ni uspeha.”

Več informacij o natečaju Zaigraj kot Pelé vas čaka na spletni strani www.snickers.si, poleg izjemne glavne nagrade, obiska nogometnega campa v Barceloni v družbi Peléja, pa se vsi sodelujoči potegujejo tudi za fantastične tedenske nagrade.

Foto: Luka Rudman

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime