Deli

Posneli so prve prizore celovečerne drame Prebujanja, režiserja Petra Bratuše, ki nastaja v koprodukciji RTV Slovenija. Glavne vloge je režiser, ki je skupaj s Špelo Levičnik Oblak tudi avtor scenarija, zaupal šestim igralcem mlajše srednje generacije, ki v filmu igrajo tri pare: Katarini Čas in Juriju Zrnecu, Saši Pavlin Stosić in Sebastianu Cavazzi ter Jani Zupančič in Primožu Pirnatu.

Gre za zgodbo o odraščanju, kljub temu, da glavni liki trkajo na svoja štirideseta leta in jih vsakega po svoje zalezuje kriza srednjih let. Dogajanje je postavljeno v spalnice vseh šestih protagonistov, pravzaprav kar v njihove postelje, ki so tudi glavna kulisa celotnega filma. Med seboj  se poznajo, ker so nekoč skupaj hodili v srednjo šolo, a si v filmu delijo le en sam skupen prizor. Skozi dogajanje se vsak po svoje spopadajo z dilemami in težavami, ki jim jih prinaša vsakdan – sprašujejo se, kaj narediš, ko srečaš ljubezen izpred dvajsetih let, in se ti še vedno zdi, da je to ženska tvojega življenja? Kako je, ko se v tvoje stanovanje nepričakovano naseli seksi 25-letnica, zaradi katere si zapustil svojo družino? Kaj narediš, ko se ti od višine dobesedno zvrti …

Prebujanja glavnih likov niso zgolj fizična, ampak predvsem mentalna. Skozi film pa vsak na svoj način spoznava, da je odraščanje proces, ki se nikoli zares ne konča.

Katarina Čas je po nekaj posnetih prizorih povedala: “Imamo se odlično. Ekipa ni prevelika, tako da je atmosfera precej intimna. Verjetno tudi zato, ker prizore, v katerih nastopam z Jurijem, snemamo v stanovanju Petra Bratuše. Čuti se, da smo se večkrat dobili na vajah in nam je zato jasno, kam moramo pripeljati določeno sceno in kako. Vsi skupaj delujemo zelo umirjeno in efektivno. Tudi zabavno je, kar je super, saj so nočna snemanja lahko naporna. Lažje je zdržati, če delaš z usklajeno in zabavno ekipo ljudi.”

Katarina Čas in Jurij Zrnec sta pred kamerami skupaj nastopila prvič, sicer pa sta v resničnem življenju dobra prijatelja.

Medtem ko se Jurij Zrnec v zadnjih mesecih posveča predvsem gledališču (odličen je v vlogi Kreona v Antigoni SNG Drama), je Katarina Čas nenehno na poti. V teh dneh istočasno snema Prebujanja v Sloveniji in BBC-jevo britansko-ameriško koprodukcijsko serijo Love, Lies and Records v Veliki Britaniji.

Filmska ekipa bo film posnela v dveh stanovanjih in v eni od sob hotela Union v Ljubljani. Pred njimi je 15 snemalnih dni, zadnji je načrtovan konec maja.

Poglejte si fotografije s snemanja …

Foto: Luka Karlin

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime