Zgodovinsko prepletanje različnih kultur je ustvarilo posebno vrsto kuhinje, ki je mešanica dunajske, francoske in italijanske, pa tudi ljudske iznajdljivosti v slabih časih. Vse temelji na hranilni, bogati in kakovostni hrani Kvarnerskega podnebja. To daje primorski gastronomiji obilje zdrave, lahke in okusne mediteranske hrane, ki jo pozna in ceni cel svet. Pridih sodobnosti določa kvarnerske jedilnike, v katerih prevladujejo plodovi morja, obilje mediteranskega sadja in zelenjave, samorasle aromatične začimbe, olivno olje in vina avtohtonih sort.

RECEPT: BUDEL – GORANSKI NADEV

Sestavine (za 6 oseb): 50 dag suhe svinjine, 30 dag suhe slanine, 10 jajc, 50 dag kruha, 30 dag mlade čebule, sol, poper.

Opis: Meso in slanino skuhajte. Narežite ju na kockice. Čebulo in kruh prav tako narežite na kockice. Vse skupaj premešajte. Z mešanico napolnite široka čreva, tako da je v njih dovolj prostora za razkuhanje. Pazite, da ni zračnih mehurčkov. Kuhajte 30 min. Ohlajeno narežite na rezine. Mešanico lahko uporabite pri polnjenju vseh vrst mesa.

Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.

Več si preberite na tej povezavi »


Zadnje novičke

Prejšnji članekPerrie iz Little Mix: Z Zaynom nisva zaročena!
Naslednji članekVROČE Uživa v Egiptu: Saša Lendero v bikini kopalke z malo slabe vesti