Darovi goranskih gozdov, bistrih rek in jezer so preželi tukajšnjo kuhinjo s svojevrstnimi vonjavami in okusi tako, da ljubitelji rustikalnih jedi lahko uživajo v divjačinskem pršutu, kravjem siru škripavcu, gozdnih gobah, postrvih na žaru, žabjih krakih, polžih in zelo cenjenih polhih. Vendar je kultna specialiteta goranski nadev – kuhani svinjski želodec, polnjen z jajci, šunko, slanino, kruhom in čebulo, poleg vabljivih likerjev iz gozdnega jagodičevja pa se pravi poznavalci odločajo za brinjevec – tradicionalno brinovo žganje.

Gorski kotar – gastronomske prireditve

    Goranske jedi – velikonočni nadevi  4. 2013.
    Planinski kotliček    21. 4. 2013.
    Žabarska noč     27. 4. 2013.
    Gobarijada     22. 6. 2013.
    Sadeži gorovja     6. – 10. 2013. (dnevi bezga, jagod, sivke, borovnic in likerijada, zdravilna zelišča, hruške…)
    Festival malin      6. 7. 2013.
    Zlati srnji kotliček    14. 9. 2013.
    Polharski dnevi     4. –  6. 10. 2013.
    Bučarijada     12. – 13. 10. 2013.

Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.

Več si preberite na tej povezavi »


Zadnje novičke

Prejšnji članekVroče! Selena Gomez: Za Justina Bieberja priletela na Norveško?!
Naslednji članekVROČE Cime že drugič postal očka