Pokrajina pašnikov in oljčnih nasadov, obrobljena z opletom kamnitih neometanih zidov, živeča v ritmu skoraj nedotaknjene narave, skriva otoški zaklad – creško jagnjetino in olive. Paša na aromatičnih travah, obogatenih z morskimi aerosoli, daje posebno sladkost temu mitskemu mesu, pripravljenemu na številne načine v krušni peči, na žaru, ocvrtem ali na lešo. Kakovosten ovčji sir in skuta, ter darovi morja dopolnjujejo rapsodijo okusov, začinjeno s sadeži večstoletnih oljk, iz katerih poleg vrhunskega ekstra deviškega olja pridelujejo tudi marmelade in žganja.

 


 

Otok Cres – gastronomske prireditve
  • Dnevi creške jagnjetine in olivnega olja    4. 2013.
  • Brudetijada – tekmovanje v kuhanju brodeta   6. 2013.
  • Dnevi češenj      6. 2013.
  • Dnevi creških fig     8. 2013.

Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.

Več si preberite na tej povezavi »


Zadnje novičke

Prejšnji članekJustin Bieber: Hčerka Michaela Jacksona ga je označila za neodgovornega!
Naslednji članekŽALOSTNO Metka Albreht: Stisnilo me je pri srcu