Ekološko opredeljena gastronomija je postala del ponudbe spominkov otoka Raba, zato turisti naravno pridelane olive, fige ali loparski krompir specifičnega sladkastega okusa radi odnašajo domov za spomin. Bogati sadovi zemlje in okoliškega morja ter samorasla zelišča so glavne sestavine jedi, ki jih pripravljajo le tukaj, kot so posušena hobotnica z jajci, barbatski štufado – jagnjetina z medom ali tingula (meso, dušeno v paradižnikovi omaki) iz domače kokoši, na prvem mestu specialitet z zgodbo pa je izjemno okusna rabska torta, ki je že osemsto let zaščitni znak tega otoka.
Otok Rab – gastronomske prireditve
- Eko šetimana (ekološki teden) – Kanata 1. 10. – 5. 10. 2013. (avtohtoni in eko pridelki)
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- David Amaro se je znašel v novi vlogi, ki je vse prej kot lahka
- Matej Zemljič (Skrito v raju) je naredil drzno potezo
- Boštjan Romih ni nič več sam
- MasterChef Slovenija: Sodniki še nikoli niso tako kričali
- Zala Djurić ima izjemen talent tudi za tole, presenetila je
- Poroka na prvi pogled: Vse kaže, da so strokovnjaki tudi letos “brcnili v temo” z izbiro parov
- Voditeljica Nataša Naneva je svoji mami poklonila zares drago darilo
- Pevka Alya razkrila vir svoje lepote