Kvarner Gourmet

Kvarner je regija z največjo koncentracijo vrhunskih restavracij na majhni medsebojni razdalji, ki že leta tvorijo vrh hrvaške gourmet scene. Ugledni evropski gastronomski vodiči in literatura jih redno nagrajujejo s kapicami in priporočili ter hvalijo avtentično kuhinjo z uravnovešenim razmerjem med tradicijo in modernim, temelječo na enostavni in brezkompromisni filozofiji – kakovostna jed se pripravlja le iz kakovostnih živil! – po možnosti svežih, sezonskih in lokalnih, ki so prav v tej regiji nenavadnega stika med morjem in gorami ohranila izvirne vonjave in okuse Mediterana.

Z uporabo ustreznih kulinaričnih tehnik in s kreativnim pristopom k tradicionalnim recepturam pri pripravi in predstavitvi jedi Vam naše gourmet restavracije ponujajo doživetje bistva kvarnerske pokrajine, zgodovine in kulture. Vse dopolnjeno z izbranimi – v glavnem hrvaškimi – vini s poudarkom na lokalnih sortah, v estetsko urejenem in opremljenem okolju, s pozornostjo za detajle ter s strokovnim in ljubeznivim osebjem.
Uživajte v našem izboru Kvarner Gourmet.



Kvarner Food

Moder izrek pravi: da bi spoznali dušo nekega kraja, obiščite spomenike in začutite duha preteklosti, poglejte arhitekturo, v kateri ljudje živijo, obiščite tržnice in lokale, ter poskusite njihove vsakdanje jedi. Hrvaška – pa tudi kvarnerska – zgodovina je polna jedi,v katerih se nazorno zrcalijo običaji in modrost njihovega nastanka, s prenosom med generacijami ohranjene zgodbe pa dopolnjujejo užitek obedovanja.

Menjava letnih časov na tržnicah določa tukajšnje jedilnike, na katerih prevladujejo morski sadeži, v glavnem plava riba, sredozemsko sadje in zelenjava, ter samonikle aromatične rastline. Živila se v glavnem frigajo (pražijo) ali pripravljajo na padelo (kuhajo), posebno so okusne jedi, pripravljene izpod peke (glinastega ali litoželeznega pokrova, prekritega z žerjavico), priljubljen spremljevalec in pogosta sestavina mnogih obrokov pa je vino.

Pod označbo Kvarner Food smo združili gostinske objekte, onobe, bistroji in podobno, ki so jih gostitelji prijetno uredili, pogosto v etno ozračju, kjer ponujajo tradicionalne primorsko-goranske jedi, pripravljene iz svežih, lokalnih živil, s kvarnerskimi oljčnimi olji in vini.

Začutite dušo tega kraja v lokalih Kvarner Food

V rubriko kvarnerskega "naj" vsekakor spada tudi vrbniška žlahtina – izjemno vino, pridobljeno iz istoimenske avtohtone sorte belega grozdja krškega in vinodolskega gorja, ki je ime dobilo po svoji domovini  – mestecu Vrbniku na otoku Krku. Odlikujejo ga izjemna skladnost, harmoničnost in prefinjena aroma ter buquet.

Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.

Več si preberite na tej povezavi »


Zadnje novičke

Prejšnji članekOne Direction: Praznujejo 1000 dni svojega obstoja!
Naslednji članekŠOK! Alfi Nipič: Komaj je preživel