Deli

Režiserka in oskarjevka Sofia Coppola, ki jo poznamo po uspešnicah Izgubljeno s prevodom (2003), Marie Antoinette (2006) in Tam nekje (2010), se vrača s pretresljivo in napeto zgodbo, posneto po knjižni uspešnici The Beguiled, ameriškega pisatelja Thomasa P. Cullinana.

Roman, ki je izšel leta 1966, je med takratnimi bralci dvignil mnogo prahu, prav tako kot prva filmska priredba, ki so jo posneli kmalu po njegovem izidu. Obe filmski različici zvesto sledita zgodbi romana, ki razkriva dogajanje in odnose med učenkami podeželske dekliške šole in ranjenim vojakom, ki mu varovanke med ameriško državljansko vojno ponudijo zatočišče.

Film Preslepljene se ponaša z zvezdniško igralsko zasedbo. Lahko smo prepričani, da Colin Farrel, ki igra vlogo ranjenega vojaka, ni navdušil samo svojih negovalk – med njimi Nicole Kidman kot ravnateljice, Kirsten Dunst kot učiteljice in Elle Fanning kot učenke – , ampak bo očaral tudi občinstvo pred filmskimi platni.

Sofia Copolla je znana po tem, da za svoje filme velikokrat angažira iste igralce. Z Elle Fanning sta tako sodelovali že v filmu Tam nekje, še večja stalnica pa je Kristen Dunst, ki je med drugimi odigrala tudi glavno vlogo v Marie Antoinette.

Romantično dramo s pridihom trilerja si bomo v naših kinematografih lahko ogledali od 29. junija 2017.