Deli
Po 29 letih nadvse uspešne glasbene kariere se od skupine Čuki poslavlja ustanovni član skupine, basist Vinko Cankar.

Pred kratkim so Jože, Matjaž in Jernej prijatelju Vinku za njegov 60. rojstni dan podarili psičko pasme border colli. Takrat večina še ni slutila, kaj pravzaprav pomenijo vse skrite podrobnosti na velikem plakatu, ki je visel sredi Vrhnike, kjer je bila poleg psičke naslikana tudi bas kitara, obešena na klin. To v glasbenem žargonu pomeni, da nekdo preneha z igranjem instrumenta. In prav to so Čuki hoteli sporočiti.

Vinko se je namreč 1. februarja uradno upokojil, hkrati pa je fantom sporočil tudi, da bi zaključil z aktivnim igranjem. Novica je Čuke najprej seveda pretresla, toda Vinka razumejo, saj intenzivnost dela in nastopanja Čukov nikakor ne pojenja. Seveda Čuki že iščejo novega basista, ki ga bo pomagal uvesti tudi Vinko. V studiu že snemajo novo uspešnico in Vinko bo s fanti dokler ne najdejo novega člana.

In kakšnega iščejo? “Tehnično formalno mora biti basist po instrumentu in po glasu, predvsem pa mora imeti rad glasbo, posebej slovensko, pa ljudi in živali, se ve. Skratka, saj nas poznate, biti Čuk je posebno agregatno stanje. Če kdo začuti, da bi rad letel in prepeval z nami, naj se nam kar javi,” je povedal Jože.

Vinko bo v pokoju s psičko Megi čuval ovce in skrbel za dobro kondicijo, saj bodo s Čuki gotovo še hodili v hribe in kolesaril. S fanti seveda ostajajo nerazdružljivi prijatelji. S Čuki bo Vinko odšel tudi še na letošnje križarjenje po Zahodnem Sredozemlju, kjer bodo zabavali goste s svojimi hiti in takrat bo pesem Poletna gotovo zvenela še posebej nostalgično.

Sicer se bo Vinko Cankar uradno poslovil na velikem koncertu, ki ga bodo Čuki pripravili ob začetku praznovanja 30. letnice nadvse uspešne glasbene kariere, ki bo proti koncu letošnjega leta.