O vsaki zanimivi izkušnji seveda poroča na Facebooku. Videti je, da jo najbolj jo veseli okušanje lokalnih specialitet. Tako je imela priložnost piti sveže kokosovo mleko in tropske ribe na žaru, nad katerimi pa ni bila navdušena, saj jih premažejo z medom. Manca pravi, da je ni na svetu boljše ribe od soške postrvi ali piranskega brancina ter da šele ko greš malo naokrog vidiš kakšno bogastvo te čaka doma.

Nazadnje je bila na pokušnji lokalnih kav in čajev. Med drugim je imela priložnost poskusiti najdražjo kavo na svetu, imenovane Kopi Luwak, ki je znana tudi po tem, da kavna zrna najprej poje, delno prebavi in izloči navadna cibetovka, podlasici podobna žival. To je tudi skrivnost njenega posebnega okusa, zaradi katerega je tako cenjena. Sicer pa skodelica omenjene kave stane približno 25 evrov.

Manca je svojo dilemo ob srečanju s "pokakano" kavo izrazila na Facebooku: "Okušamo različne vrste kavic in čajev. Tole na desni pa je prav posebna kava, saj jo prepražijo šele potem, ko semena kave neke vrste kuna oz. divja mačka poje in jih prebavi… Torej, po domače, jih "pokaka"… No, nato jih očitno ven izbrskajo, operejo (upam:))) in prepražijo… Baje je na ta način najbolj okusna in velja za specialiteto. Kaj menite, naj jo poskusim?"

Kaj menite? Jo je poskusila?


Zadnje novičke

Prejšnji članekPrincesa Madeleine je rodila v New Yorku!
Naslednji članekZmenek na slepo: Zaradi oblike telesa je bilo vsega konec?!