nazaj naprej

VROČE Natka Geržina: Matične celice sinov shranila v banko

Sobota, 03.11.2012 ob 12:04

Nekdanja pevka, plesalka in koreografinja je za Story spregovorila o odvzemu matičnih celic svojih sinov, s katerimi lahko ozdravijo marsikatero bolezen.

VROČE Natka Geržina: Matične celice sinov shranila v banko

Natka Geržina je očitno odlično seznanjena z uporabnostjo matičnih celic, ki jih v medicini sicer uporabljajo že 20 let, a so večini navadnih smrtnikov še vedno popolna neznanka.

"Z njimi so rešili že več sto tisoč življenj. matične celice iz popkovnične krvi se shranijo v bankah celic, kar smo ob Lukčevem rojstvu tudi storili," je povedala Natka, ki obžaluje, da tega ni storila že ob rojstvu prvorojenca Nika.

No, na njeno srečo trg medtem že ponuja druge alternative. Matične celice se namreč nahajajo tudi v pulpi mlečnega zobka in jih je prav tako mogoče hraniti.

"Postopek smo opravili kar pri zobozdravniku. S posebnim postopkom celice zamrznejo in odpeljejo v laboratorij, kjer, še preden jih dajo v hrambo ameriškemu podjetju v Angliji, določijo njihovo vitalnost," je Natka nekoliko podrobneje predstavila naložbo v življenje svojih otrok.Ocena:

pošlji članek

natisni članek

Dodaj v:


 

Top zvezdniki

Bilo je nekoč Big Brother Jelena Rozga Inja Zalta Rebeka Dremelj Kate Middleton Kmetija: Nov začetek Kourtney Kardashian Ana Klašnja Lili Žagar
 Najbolj obiskano