Deli
Film Skrita lepota pripoveduje o tem, kako najti pot nazaj v življenje in ljubezen po neizmerni izgubi, pa o tem, kako nepričakovani trenutki upanja, smisla in vezi – teh svetlih plati vsakega dogodka – ponujajo svetlobo na poti skozi še tako temačne čase.

"Prav tisto, kar včasih jemljemo za samoumevno ali česar ne opazimo vedno, pa nam je na voljo sleherni dan – na primer sončni zahod – a so minljivi, na primer otroški nasmeh…," pravi režiser David Frankel.

Odkrivanje teh trenutkov v soju slehernega tragičnega dogodka je skrajno čustvena in duhovna izkušnja, globoko osebna za vsakega posameznika, a vendar nekaj, kar nam je vsem skupno. Filmska zgodba se odvija v toplini, energiji in ob neredko sladko-grenkih notah praznikov v New Yorku; z dovršeno in bleščečo praznično podobo mesta so ustvarjalci uspeli poudariti še en dejavnik, ki poganja zgodbo in ki si jo utegne vsak gledalec razlagati po svoje: možnost, da izza kulis na naša življenja vplivajo nevidne in neznane sile.

Vsebina: Uspešni newyorški vodja oglaševanja (Will Smith) utrpi silno tragedijo in se povsem umakne iz življenja. Njegovi zaskrbljeni prijatelji skušajo brez uspeha znova vzpostaviti stik z njim, on pa išče odgovore zunaj sebe in piše pisma Ljubezni, Času in Smrti. A šele ko njegova pisma dobijo nepričakovane osebne odgovore, začne dojemati, kako te tri nespremenljivke prepletajo docela živeto življenje in kako lahko tudi najhujša izguba razkrije trenutke popolnega smisla in lepote.

Igrajo še Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore ter oskarjevki Kate Winslet in Helen Mirren. Z oskarjem nagrajeni režiser David Frankel je režiral po scenariju Allana Loeba. Novo inačico odjavne pesmi Let's Hurt Tonight izvajajo grammyjevi nominiranci OneRepublic.

Film SKRITA LEPOTA si v kinu od 29. decembra.