Danes dopoldne se je končno zgodil dogodek, na katerega je britanska kraljevina že nestrpno pričakovala in je zagotovo najlepši dogodek v zadnjih letih. V Westminstrski palači sta se oženila princ William ter njegova Kate, ki je osupnila z dolgo belo obleko in drznim dekoltejem. Mladoporočenca sta bila tako vzhičena, da sta bila bolj osredotočena drug na drugega kot pa na ceremonijo. Čeprav je sprva delovalo, kot da sploh nista živčna, pa je Kate nekam plašno dahnila usodni 'da', Williamu pa je nekoliko ponagajalo natikanje prstana.


Med povabljenci so bili člani številnih kraljevih družin, največ pozornosti pa so vzbudili ožji družinski člani. Nasmejana kraljica Elizabeta je nosila kostim v optimistični, rumeni barvi, princ Charles je oblekel uradno uniformo mornarice, njegova Camila pa je nosila obleko v nežnih belo-pudrnih odtenkih. Prinčev brat Harry je bil poročna priča in je prav tako oblekel uniformo. Njegova spremljevalka je bila plavolaska Chelsy, s katero se je v preteklosti že večkrat razšel in se nato spet pobotal, ter je nosila živo modro toaleto.

Vse dame so seveda nosile elegantne klobuke, kar nekaj pa se jih je odelo v živahne barve. Španska kraljica Sofia je žarela v vijoličnem kostimu, princesa Latizia pa v nežni rožnati barvi. Mati novopečene neveste, Caroline Middleton, je sijala v bledo modri barvi, princeski Eugenie in Beatrice, hčerki princa Andrewa in Fergie, pa sta si privoščili odštekani pokrivali. Zanimiv in kar nekoliko smešen klobuk je nosila Victoria Beckham, ki se je sicer presenetljivo odela v črnino, zelo eleganten pa je bil tudi njen soprog David. Precej bolj živahno, strastno rdečo, barvo pa je izbrala pevka Joss Stone, ki je pritegnila številne poglede.

Po obredu v cerkvi sta se presrečna mladoporočenca usedla v kočijo in z mahanjem pozdravljala navdušene množice, ki so te dni zagreto kupovale spominke v čast njune poroke. Že pred pol tretjo uro naj bi se kraljeva družina prikazala na balkonu palače, kjer se bosta mladoporočenca prvič poljubila. Zvečer sledi večerja, na kateri pa ne bodo stregli morske hrane, saj nočejo, da bi se na tako pomemben dan kdorkoli zastrupil.

loading ...

loading...

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite komenetar
Vpišite svoje ime