Mlada igralka Lindsay Lohan je na svečanosti, ki jo že tradicionalno priredijo večer pred podelitvijo Oskarjev, da parodira najprestižnejšo nagrado v svetu filma, po pričakovanjih dobila Zlato malino za najslabšo igralko leta.

Igralka je neslavno nagrado dobila za vlogo dvojčic v filmu »I Know Who Killed Me«, film pa je bil razglašen za najslabši film leta.

Sam film je v celoti osvojil kar 8 Zlatih malin, od tega je eno dobil režiser Chris Silverston, eno pa scenarist.

Zraven tega je zaslužen tudi za premiero popolnoma nove kategorije Malin-Najslabša prikazana groza v filmu

Kritike filma so si bile podobne: »Katastrofa, ki skriva perverzno fascinacijo,« je objavil »Daily Variety«. Nič bolj blag pa ni bil niti »Premiere Magazine«, ki ga je opisal kot »groteskno in nedokončano smešnico«.

Za Lindsay je to krona ne preveč uspešnega leta 2007, saj so jo možje v modrem kar dvakrat ujeli zaradi vožnje pod vplivom alkohola in posedovanja drog, nekaj več kot eno uro pa je pristala celo za zapahi.

Igralec Eddie Murphy je bil nekoliko boljši, saj je osvojil »le« tri Maline za vlogo/e v komediji »Norbit«, v kateri, zraven naslovne, igra še dva lika. Osvojil je Malino za najslabšega igralca in za najslabše odigrano stransko moško in žensko vlogo.

Neki poznavalec trdi, da je prihod Norbita v kinematografe v času lanskih Oskarjev drastično zmanjšal Murphyjevo priložnost, da dobi nagrado Akademije za vlogo v filmu »Dreamgirls«.

»Norbita« je kritika brez milosti raztrgala, kamor koli je prišel, eden izmed najuglednejših filmskih kritikov, Richard Roeper, pa ga je označil za »zavidljivo slabega«.

No, za razliko od ostalih žrtev Malin, je bil Murphyjev polom vsaj komercialni hit, saj je film zaslužil kar 100 milijonov dolarjev.

Zvezde, ki so za Zlate maline nominirane, se same proslave redko udeležijo in tako tudi letos glavni zvezdi letošnje podelitve, ki je potekala v centru Magicopolis v Santa Monici, niti niso pričakovali in še prav so imeli, saj se Lindsay in Eddie tam nista pojavila.

Dobitniki Zlate maline za leto 2007 so:

Najslabši film: »I Know Who Killed Me«

Najslabši igralec: Eddie Murphy v »Norbitu«

Najslabša igralka: Lindsay Lohan kot dvojčici Aubrey in Dakota v »I Know Who Killed Me«

Najslabša stranska igralka: Eddie Murphy v »Norbitu«

Najslabši stranski igralec: Eddie Murphy v »Norbitu«

Najslabši filmski plagiat: »I Know Who Killed Me«, ki temelji na kar nekaj filmih

Najslabše nadaljevanje filma: »Daddy Day Camp«

Najslabši režiser: Chris Silverston v »I Know Who Killed Me«

Najslabši scenarij: Jeffrey Hammond v »I Know Who Killed Me«

Najslabše prikazana groza v filmu: »I Know Who Killed Me«


Zadnje novičke

Prejšnji članekObnorela jih je Heather Mills
Naslednji članekFergie na Versace Fashion Showu