Kitarist Richie Sambora je v intervjuju za Classic Rock Magazine povedal, da so album posneli že pred izidom njegovega tretjega solo podviga, albuma “Aftermath of the Lowdown”, ki je luč dneva ugledal lanskega septembra. Glasbo za album sta začela pisati Richie in Jon Bon Jovi, in kar naenkrat se je v studio znašla cela skupina. Sambora je povedal, da novi album združuje veliko različnih elementov, obenem pa je zagotovil, da bo nova glasba zagotovo všeč tudi starim oboževalcem.

Januarja so Bon Jovi predstavili prvi singel z albuma, “Because We Can”, ki je doživel izjemen uspeh. Spot si lahko ogledate tukaj: http://youtu.be/chXJFjrl-Q4. Pesem so napisali Jon Bon Jovi, Richie Sambora in Billy Falcon.
 Na albumu “What About Now” je izšla tudi uspešnica “Not Running Anymore”, ki jo je napisal Jon Bon Jovi. Pesem lahko slišimo v filmu “Stand Up Guys”, potegovala pa se je tudi za nagrado zlati globus v kategoriji “Best Original Song”. To je bila Jonova druga nominacija za ta kipec – prvič je bil za zlati globus nominiran leta 1990, za “Blaze of Glory” iz “Young Guns II” in tedaj je kipec tudi odnesel domov. Videospot za singel “Not Running Anymore” si lahko ogledate tukaj: http://bit.ly/WiUJi1.

Ameriški rokerji bodo svojo novo glasbo predstavili tudi na veliki svetovni turneji “Because We Can – The Tour”. Začeli so februarja v ZDA, maja pa se bodo podali tudi na evropsko turnejo, v sklopu katere bodo nastopili tudi pri naših sosedih, in sicer 17. maja na Dunaju. Bon Jovi so vedno sloveli po veličastnih turnejah, v novem tisočletju pa so prestavili še v višjo prestavo. Od leta 2000 so priredili več kot 500 stadionskih koncertov in prodali skoraj 13 milijonov vstopnic. Skupno so nastopili na več kot 2700 koncertih v več kot 50 državah in tako osrečili več kot 35 milijonov oboževalcev.

"What About Now" bo prvi studijski album skupine Bon Jovi po albumu "The Circle", ki je izšel leta 2009. Ameriški rockerji se lahko pohvalijo z enim najmočnejših katalogov v zgodovini rock’n’rolla – v skupnem seštevku so prodali več kot 125 milijonov albumov!


© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.
Prejšnji članekJessica Simpson osupnila z ogromnim dekoltejem
Naslednji članekmisel dneva