Slovenki leta 2013 je nagrado, kipec priznane umetnice Ljubice Ratkajec Kočica, izročila Melita Berzelak, odgovorna urednica revije Jana.

Kandidatke za Slovenko leta 2013 je pred prireditvijo slavnostno sprejela podpredsednica Državnega zbora Polonca Komar, dogodka pa se je udeležila tudi predsednica vlade, mag. Alenka Bratušek.

Slovenka leta 2013 je EUGENIJA CARL, novinarka, ki svoje delo opravlja s srcem, in mama, ki ji otroka predstavljata neprecenljivo bogastvo. Nedavno je prejela nagrado Društva novinarjev Slovenije za izjemne novinarske dosežke in tedaj smo lahko prebrali, da "prispevki Eugenije Carl ne potrebujejo podpisa, njen slog je prepoznaven in nezamenljiv. Prikrito postane odkrito, zamolčano zakričano, zastrto odstrto."

Temperamentna primorska novinarka razkriva škandale, ki pretresajo slovensko javnost, je kritična do nekritičnih in neobjektivnih kolegov novinarjev ter si upa to povedati na glas, sama pa vedno deluje v okviru javnega interesa, profesionalnih standardov in lastnih moralnih vrednot. 


Za naziv Slovenka leta 2013 so se potegovale naslednje kandidatke: Nina Wabra Jakič, Helena Žigon, Marija Volčjak, Pika Rajnar, Draga Potočnjak, Luigia Negro, Eugenija Carl, Jožica Mikić Horvat, Juta Krulc, Alja Markovič Čas, Mateja Korošec in Lara Jankovič.


Zadnje novičke

Prejšnji članekKoliko bi odšteli za medvedka, posvečenega princesi Diani?!
Naslednji članekMisel dneva: O izkušnjah