IMG_9821 copy.JPG1111


Zakaj si se odločil za priredbo skladbe ‘Povej mi, Marina’?

Za priredbo pesmi ‘Povej mi, Marina’ sem se odločil, ker mi je že od malih nog najlepša slovenska pesem. Po duši sem romantik in verjetno so mi zaradi tega najbolj všeč balade. Prisegam na originale, zato mi je še vedno bolj všeč pesem v originalu, vendar vem, da je tudi moja verzija zelo kvalitetna. Včasih zasledim kak komentar, da je pesem ukradena. Pesem zagotovo ni ukradena, saj sem dobil avtorjevo (Brendijevo) dovoljenje in je pod pesmijo Brendi tudi podpisan. Pesem bi bila ukradena, če bi se sam podpisal pod njo. Veseli pa me, da je Brendiju moja verzija Marine zelo všeč.

Kakšni so vtisi iz snemanja videospota ‘Povej mi, Marina’?
Vtisi iz snemanja videospota ‘Povej mi, Marina’ so čudoviti. Snemali smo pet dni, in sicer v Rušah ob reki Dravi, v Partinju na zasebnem ribniku, v Mariboru v hotelu Betnava, na Zavrhu (moj domači kraj) pri razglednem stolpu generala Rudolfa Maistra, otroštvo pa smo s prikupnima otrokoma Niko in Kevinom posneli med bloki v Lenartu. Marino je odlično igrala kandidatka za Lepo sosedo 2008, Mojca Mitev, njenega fanta pa televizijski ustvarjalec Tibor Golob. Zapeljivki pa sta igrali Teja Šef in Manuela Petrič. Za frizuro so poskrbele punce v frizerskem studiu X iz Lenarta, za make up pa vizažistka Mojca Škof. V spotu so plesale plesalke plesne šole Samba iz Maribora (Nuša, Anja, Maša in Tjaša), koreografijo pa jim je sestavila lastnica omenjene plesne šole, Natalija Banovič, 8-kratna državna in svetovna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih. Seveda pa ne smem pozabiti Uroša Zormana, ki si zasluži največ pohval za videospot. Uroš je poskrbel za kamero, režijo in montažo, scenarij pa je moje delo. Videospot in še veliko drugih stvari si lahko pogledate na moji spletni strani www.denispostrak.com.

Zanimanje za pesem ‘Povej mi, Marina’ se je pojavilo tudi na Češkem, se pravi, da te bomo lahko slišali tudi v tujini?
Zanimanje za mojo verzijo pesmi ‘Povej mi, Marina’ se je res pojavilo tudi na Češkem. Mogoče se mi nekoč, ko bom imel več pesmi, res obeta tam kakšen nastop. Treba pa je povedati, da so na Češkem izvedeli zame po zaslugi skupine Karma. Oni so namreč tam zelo popularni, ‘Marina’ pa je njihova produkcija, natančneje Nenova.

Kot smo izvedeli, si vsestranka oseba, saj delaš tudi kot novinar Slovenskih novic. Nam lahko poveš kaj več o tem, kakšno je tvoje delo kot novinar?
Trudim se biti čim bolj vsestranski. Kakšna tri leta že pišem za Slovenske novice. V bistvu bolj redko, saj še imam veliko drugih obveznosti. V prihodnje pa se bom trudil, da bodo prejeli čim več mojih člankov. Pred kratkim pa sem bil na Švedskem kot novinar Slovenskih novic. Zanima pa me tudi radijsko, televizijsko in menedžersko delo.

Si imel v otroških letih kakšno vzornico ali vzornika?
Na odru sem občudoval in še vedno občudujem Jasmina Stavrosa. Meni najboljša pesem je njegova ‘Umoran sam’, ki jo rad prepevam že od otroštva. Občudujem njegov način nastopanja, ker zna zabavati ljudi. Jasmina osebno poznam že nekaj let, tako da je mogoče pričakovati kakšen duet (smeh). Pravijo, da sanjati ni greh (smeh).

Prepričani smo, da boš uspešno nadaljeval glasbeno kariero, vendar praviš, da imaš še veliko neuresničenih sanj, ki bi jih rad uresničil, nam zaupaš kakšno?
Res še imam veliko ciljev, ki bi jih rad dosegel. Mogoče je največji cilj, da postanem uspešen glasbeni menedžer ali piarovec, ko preneham peti. V glavnem bi rad bil vedno v nekakšnem stiku z glasbo.

Kako tvoji starši in prijatelji gledajo na tvojo glasbeno pot, saj si se moral velikokrat odpovedati sobotnim žurom s prijatelji. Nihče mi ne brani, na srečo spoštujejo in cenijo moje delo. Če želiš biti uspešen, se moraš res odpovedati marsikateremu žuru. Pri 15-ih letih sem začel vrteti glasbo, v letu dni sem si ustvaril dobro ime in sem že imel zaseden vsak vikend. Sedaj glasbe ne vrtim več tako pogosto, saj dajem prednost pevski karieri. Moram pa se zahvaliti tudi mojemu prijatelju, mentorju in učitelju petja, Petru Janušu, za spodbujanje in koristne nasvete.

Kako odreagiraš, ko zaslediš v reviji svoj članek?
Nisem še zasledil veliko člankov o meni v revijah. Če se objavi kaj o mojem delu, je lepo, ni pa mi v interesu, da se objavljajo kar neki trači iz vsakdanjega življenja. Mislim pa, da je vsak človek vesel, ko vidi članek in je napisano kaj pozitivnega o njem oziroma njegovemu delu.

Si boš sedaj, ko si posnel videospot, utrgal kaj časa zase in se odpravil na zasluženi dopust?
Ne še. Pred mano je še festival Slovenska pesem poletja 2009 na TV Paprika. Na festival sem se prijavil s pesmijo ‘Povej mi, Marina’. Vmesni rezultati kažejo, da se mi obeta finale. Če vam je pesem všeč, lahko glasujete tako, da pošljete SMS z vsebino PAP 17 na 3737. Delam pa že na novi pesmi in vseeno po tihem upam, da bo v septembru čas, da skočim za kak dan na morje. Upam, da ste vi uživali na morju še zame (smeh).

Ob koncu bi bralcem spletnega portala TOčnoTO Teens zaželel veliko nasmejanih dni ob dobri glasbi. Ker je to predvsem najstniški portal in je september že tu, želim šolarjem in dijakom uspešno šolsko leto.

Denis ti podarja nagrado!!! Več…

Špela Mohar

Denis Poštrak – Povej mi, Marina


Zadnje novičke

Prejšnji članekZvezdniški dvoboj: Paris Hilton in Rachel Bilson
Naslednji članekVROČE: Mirjam Korbar Žlajpah pokazala golo muco