1

Kaj si si želela postati oziroma kakšne želje si imela, preden si postala pevka?

Dobro vprašanje. V bistvu se ne spomnim, vem pa, da sem si vedno želela ukvarjati z glasbo in tako se mi danes uresničujejo sanje. No, v bistvu sem zelo rada oponašala slovenske in tuje pevce in pevke, rada sem pozirala pred fotoaparatom in kamero.

Kdaj in kje se je zgodil tvoj prvi javni nastop?

Prvi javni nastop z lastno skladbo se je zgodil že pred 10 leti in to na odru Melodij morja in sonca v otroški kategoriji, kjer sem tudi zmagala. Prvi nastop pa je izgledal nekako prestrašeno z veliko treme, brez kakršnih koli pričakovanj, na koncu pa seveda z veliko veselja.

Kasneje si se vpisala v glasbeno šolo. Na katere inštrumente vse pa si igrala?

Seveda je bila moja želja, da se vpišem tudi v glasbeno šolo. Imam tudi zanimivo anekdoto z vpisom. Torej, zelo močno sem si želela igrati prečno flavto, ker pa je bil ta instrument tako zaseden, so me dali kar na violino. Ker pa so mi starši že kupili flavto, so bila pogajanja z glasbeno šolo, da me le sprejmejo na prečno flavto in to mi je na koncu uspelo. Tako sem po petih letih uspešno tudi zaključila nižjo glasbeno šolo iz prečne flavte. Kot samouk oziroma z nekaj vajami pa znam igrati kitaro in klavir. Čeprav moram priznati, da zaradi pomanjkanja časa in tudi malo lenobe že dolgo nisem prijela za instrumente.

Svojo prvo pesem si dobila pri desetih letih. Kako ji je naslov in kdo jo je napisal?

Tako je, prva skladba je bila z naslovom Na potep, avtor skladbe pa je Marijan Hvala in Domen Janc.

Slišali smo, da se rada udeležuješ tudi raznih festivalov. Meniš, da ti je obisk le-teh kako pomagal pri tvoji glasbeni karieri?

Seveda so festivali pripomogli k temu, bili so kot neka iztočnica za moje nadaljevanje v glasbi. Rada se jih udeležujem predvsem zato,  ker mi petje v živo ustreza in veliko pomeni, navsezadnje pa tudi zato, da lahko predstavim novo skladbo.

Kako obdržiš svoj glas v formi, obiskuješ vaje petja?

Glas mora biti vedno v formi, obiskujem pa tudi solo petje pri gospe Ileani Bratuž Kacjan.

Sodelovala si že z zelo različnimi glasbeniki, kdo pa ti sedaj piše pesmi?

Tako je. Sodelovala sem že z res veliko dobrimi in znanimi glasbeniki kot so to Sergej Pobegaljo, Marino Legovič, Drago Mislej – Mef, Urško Majdič, Alešem Lavričem, Marijanom Hvala… Sedaj pa že tri leta sodelujem z odličnim glasbenikom, aranžerjem, producentom Francijem Zabukovcem in tekstopisko Darjo Pristovnik.

Tvoj zadnji singel je skladba z naslovom ”Ko se znoči”. Kje se je zgodil tvoj premierni nastop in predstavitev skladbe? Ali načrtuješ kaj novega?

S to skladbo sem se letos predstavila na festivalu Fens v Kopru, z njo pa sem nastopila tudi na Pesmi Poletja 2009. Sedaj pa že počasi pripravljam novo skladbo, sicer je še v povojih in še ne vem točno, kdaj jo bom predstavila občinstvu.

Kaj se ti zdi v življenje najbolj pomembno?

Pomembno je, da v življenju počneš stvari, ki te res zanimajo in te počneš z ljubeznijo.

Slišali smo, da pripravljaš novo spletno stran. Kdaj jo lahko pričakujemo?

Spletna stran je res da že nekaj časa v pripravi, vendar nama jo z bratrancem še ni uspelo renovirati do konca. Upam, da bo luč sveta ugledala že čez kakšen mesec. Potem pa vas seveda vabim, da si jo ogledate.

Si študentka na fakulteti za družbene vede. Kakšno delo te sploh veseli?

Res je, sem študentka kulturologije. Všeč mi je vse. kar je povezano s kulturo, umetnostjo, seveda tudi glasbo. Veseli pa me tudi delo z ljudmi oziroma z otroci.

Kje se vidiš čez deset let? Kakšni so tvoji načrti za naprej?

Zlagala bi se, če ne bi rekla, da se vidim v glasbi, upam, da vsako leto čim bolj uspešno. Pa navsezadnje tudi v svojem poklicu.

Bi za vse bralce našega spletnega portala za konec še kaj dodala?

Uživajte v dobri glasbi in imejte se radi!

Urška Krek


Zadnje novičke

Prejšnji članekRachel Bilson: Lepotička, ki krasi revijo Flaunt
Naslednji članekBlake Lively: Navdušena nad Benom Affleckom