1

Kako bi se predstavila v nekaj stavkih, za vse, ki te še ne poznajo?

Sem ženska, ki jo na prvi pogled zaradi zunanjega izgleda velikokrat obravnavajo kot ‘smrkljo’. Pač imam svoj stil. Ljubim vse, kar je drugačno. Rada imam izzive. Rada imam pozitivne in poštene ljudi ter se trudim širiti pozitivno energijo.

Nushy, nam lahko zaupaš, kaj te je popeljalo v svet glasbe?

V svet hip hop-a me je popeljala takratna družba in ta zvrst glasbe mi je postajala vedno bolj všeč. Všeč mi je način izražanja. Ljudem lahko na zelo zanimiv način sporočiš svoja razmišljanja, ideje in zgodbe. Ravno zaradi tega  sem kasneje dobila idejo, da bi še sama začela ustvarjati to glasbo. Bil je izziv. Težek izziv, saj je takrat ta zvrst glasbe bila rezervirana samo za moške, vsaj takrat, v Sloveniji. In zopet sem hotela dokazati, da zmorem.

Tudi sama pišeš besedila pesmi. Kako se sploh pripraviš na pisanje pesmi, kje dobiš navdih?

Za svoje pesmi vedno sama napišem besedilo. Moja besedila prepletajo dogodki in izkušnje iz preteklosti, pogled na svet, razne ideje in moje fantazije. Za pisanje pesmi si vzamem veliko časa, najpogosteje pa navdih pride ponoči, ko ne morem spati. Takrat nastanejo najbolj nore rime.

Napisala si že kar nekaj pesmi. Koliko pa ste jih uglasbili?

Včasih ni bilo možnosti snemanja pesmi, kot je sedaj, ko ima skoraj vsak drugi studio že doma. Zato je veliko pesmi ostalo neuglasbenih. Ljudje so lahko mojo glasbo spoznali in slišali le na nastopih. Uglasbili smo jih pa 6.

Posnela si pesem z znanim slovenskim raperjem 6 Pack Čukurjem. Kako je naslov pesmi in kako si sploh prišla do tega, da bi posnela duet?

Naslov pesmi je ‘Pot v neznano’, slišite jo lahko na njegovem novem albumu ‘Gangsta Dilla Playa Gorilla’. Do sodelovanja je prišlo pravzaprav zaradi razpisa za duet, avdicije, na katero sem se prijavila in bila izbrana. Zelo dobro smo se ujeli in še vedno sodelujemo.

 S čim vse se še ukvarjaš v prostem času zraven glasbe?

V prostem času se ukvarjam še z jahanjem, preskakovanjem ovir. Po dolgi pavzi imam željo zopet priti v formo. Igram tudi v amaterskem gledališču in kmalu bo premiera moje prve predstave. S Čukurjem pa sodelujem tudi v Šoli rapa za osnovnošolske otroke.

 Za kakšen študij si se odločila in kaj si v življenju sploh želiš postati?

Odločila sem se za študij delovne terapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. V življenju si želim postati dobra terapevtka in na različnih področjih pomagati ljudem.

Pod okriljem koga deluješ oziroma kdo ti pri tvoji glasbeni poti pomaga?

Pravzaprav sem vedno delala sama, brez pomoči drugih. Seveda sem hvaležna prijateljem, ki so me v to sploh vpeljali in mi pomagali in naučili ustvarjati, vendar sem pot nadaljevala popolnoma sama. Saj sem zmeraj oz. še vedno delam predvsem za svojo dušo, mi je pa v veselje, da svoje izdelke lahko delim tudi z drugimi. Enkratno priložnost mi je ponudil 6 pack Čukur, da me je lahko spoznala širša publika, ki me še vedno spoznava. Kot sem že omenila, še vedno sodelujeva.

Pred kratkim ste posneli videospot za  pesem ‘Vse, kar sem hotla’. Kako je potekalo snemanje in kdo ti je pri tem priskočil na pomoč?

Snemanje se je precej dolgo vleklo. Trajalo je tri dni, v treh zaporednih vikendih. Pomagali so mi zelo spretni prijatelji in znanci, od make-upa, režije, fotografije, garderobe itd.. največje zasluge gredo pa seveda snemalnemu studiu. Odlično so opravili svojo nalogo in sem jim nenormalno hvaležna.

 Kje si vsi, ki bi o tebi želeli vedeti več, lahko preberejo tvoje začetke? Imaš mogoče namen pripraviti tudi spletno stran, na kateri bo vse pisalo?

Hmm, mislim, da ravno v tem intervjuju . Nekaj izdelkov in fotografij imam na http://www.myspace.com/1nushy in skupino za oboževalce na http://www.facebook.com/pages/NuShY_/163477030249 z vsemi novicami in dogajanji na Facebooku. Upam da bo v prihodnosti na voljo tudi kakšna lepa spletna stran.

Veliko tudi nastopaš. Kaj vse se najde na tvojem repertuarju?

Ja. Predvsem predstavljamo pesem ‘Pot v neznano’ na koncertih 6 pack Čukurja, ki jih je kar veliko. Na žalost zaenkrat še nimam dovolj materiala za samostojni koncert, se pa zato udeležujem raznih prireditev, v zadnjem času veliko dobrodelnih, kjer uskočim z nekaj komadi.

Kje te v kratkem lahko zasledimo, kam te lahko pridemo poslušat?

Kot sem v prejšnjem odgovoru povedala, me lahko najdete na kateremkoli Čukurjevem koncertu, 5.12.2009 v klubu Yagababa, Šentjanž pri Dravogradu, 26.12.2009 na novoletnem žuru v Velenju v Rdeči dvorani in pa vmes še na kakšnem nastopu, za katere tudi jaz izvem le nekaj dni prej (smeh). 18.11.in 20.11.2009 pa ste v Kulturni dom Slovenj Gradec vabljeni tudi na premiero gledališke predstave z naslovom Tunel, trgovina s samomorilskimi pripomočki, v kateri bom premierno predstavila tudi svoje igralske sposobnosti.

Urška Krek


Zadnje novičke

Prejšnji članekFOTO Gola in mokra Joanna Krupa v Playboyu
Naslednji članekHalid Bešlić: Na odru se mu je pridružila tudi Rebeka Dremelj!