WILD STEP slika

Kdo vse sestavlja vašo pevsko-plesno skupino WILD STEP?

WILD STEP sestavljamo trije energični, karizmatični in razigrani velenjski najstniki – Marko, Sabina in Nina.

Kako je sploh nastala vaša skupina?

WILD STEP  smo najprej delovali kot plesna skupina. Sodelovali smo s pevcem Ninom in ga spremljali na večjih nastopih. Poznamo se že od otroštva in smo že od nekdaj imeli željo nastopati, razvijati in pokazati svoj talent. In ker smo dobili to priložnost, smo jo izkoristili. Poimenovali smo se WILD STEP (divji korak), ker smo s plesom izžarevali pozitivno energijo in posneli prvo pesem ‘Vodi me mladost’.

Kdaj ste se prvič preizkusili na odrih?

Kot smo že omenili, smo najprej plesali, zato smo bili odra že vajeni. Dobro pa se spomnimo našega prvega plesno-pevskega nastopa. Sodelovali smo na festivalu FENS v Izoli. Imeli smo ogromno tremo! Imeli smo odličen nastop, vanj smo vložili veliko truda, saj smo se nanj pripravljali kar dober mesec.

Kakšne spomine imate na snemanje vašega prvega videospota za pesem ‘100 stopinj’?

Nepozabna izkušnja! Že od nekdaj smo se želeli preizkusiti pred kamerami.  Kljub temu, da smo pesem snemali sredi meseca julija, nas je na samem snemanju precej zeblo. Pričakovali smo vroč poletni dan, a nam žal vreme ni bilo naklonjeno.  Mislimo, da nam je vseeno dobro uspelo uprizoriti in odigrati poletno atmosfero.

Pod okriljem koga delujete?

Sodelovali smo s Cvetano Rozman, članico zasedbe Power Dancers. Cvetana je postala mamica, se posvetila družinskemu življenju in žal smo po dobrem letu prekinili sodelovanje. Zdaj delujemo sami, zaenkrat se dobro znajdemo, a moramo priznati, da smo že na lovu za novo osebo, ki bo sodelovala z nami!

Kdo vam piše besedila in aranžma za vaše pesmi?

Besedila piše član zasedbe Marko. Preizkusil  se je tudi v ustvarjanju glasbe in aranžmaja. Našo prvo balado ‘Ne sprašujem zakaj’ je ustvaril kar sam, malo pa mu je pomagal tudi pevec Nino, ki že od samega zaetka skrbi za našo glasbo. Naj omenimo še to, da smo v preteklosti sodelovali tudi z raznimi DJ-ji, ki so ustvarili odlične remixkse. Sodelovali smo tudi s tujimi producenti in mariborskim producentom Deanom de Lucco, ki je med drugim tudi režiral naš prvi videospot.

Udeležili ste se že raznih festivalov. So vam le-ti prinesli nove smernice?

Nastopi na festivalih so bili vsekakor dobra in pozitivna izkušnja. Menimo, da so dobra odskočna deska za naprej, dobra promocija nove pesmi. V prihodnje se želimo udeležiti še kakšnega festivala pri nas, čez čas pa mogoče celo v tujini.

Kje si vsi bralci našega portala lahko preberejo več o vas in seveda kam vam lahko pišejo?

www.wildstep.net ! Tam najdete vse informacije o nas – kje nastopamo, kaj pripravljamo v prihodnje, besedila, glasba, fotografije, fan klub… Skratka, vabljeni na www.wildstep.net

Imate v kratkem namen posneti kakšno novo pesem?

Seveda. Te dni  smo WILD STEP zelo pridni.  Pripravljamo nov, svež projekt za leto 2010, ki ga boste lahko slišali že v začetku prihodnjega leta, poleg tega pa veliko nastopamo na raznih prireditvah, zabavah… Upamo, da se vidimo na katerem od naših nastopov!

Kje se vidite čez deset let, imate še vedno namen vztrajati v glasbi?

Čez deset let… Težko odgovorimo na to vprašanje! Želimo si, da bi WILD STEP kot zasedba delovali še mnoga leta in pripravili še veliko uspešnih projektov. Upamo, da bomo čez 10 let spet lahko odgovarjali na vaš intervju in vam povedali, kaj počnemo.

Kam vas v bližnji prihodnosti lahko pridemo poslušati na nastop?

V prazničnem decembru nas čaka kar nekaj nastopov, radijskih in televizijskih intervjujev. Kje, pa najdete na naši spletni strani www.wildstep.net !

Bi dodali še kaj za konec?

Ker je se je pričel veseli december in je že skoraj vse v prazničnem vzdušju, vam WILD STEP v novem letu želimo veliko pozitivne energije, ogromno smeha, lepih in nepozabnih trenutkov ter obilo dobre glasbe!

Urša Krek


Zadnje novičke

Prejšnji članekChristina Aguilera na lov za božičnim drevescem
Naslednji članekRobert Pattinson: Slava je zastrašujoča!