David, kakšni so bili tvoji začetki?

Moji začetki segajo v leto 2005, ko sem se prvič preizkusil kot pevec v oddaji ‘Veseli mikrofon’ na eni izmed televizij, kjer so iskali mlade pevske talente. V tej oddaji me je opazil moj producent in menedžer Miki Šarac, ki mi je ponudil sodelovanje, saj naj bi že takrat v meni videl potencial in velik talent. Seveda sem bil  povabila k sodelovanju izredno vesel in takoj sprejel ponudbo.

Koliko si bil star, ko si prvič nastopil in kdo te je za petje navdušil?

Prvič sem stopil na oder pri svojih komaj dvanajstih letih, in sicer v že zgoraj omenjeni oddaji. Nad petjem se navdušujem že celo življenje in ne vem, če je sploh kdaj minil dan, da ne bi prepeval. Sicer pa sem vzbudil željo po prepevanju na odru, ko sem bil na nekem nastopu skupine Rock’n’band in si zaželel, da  bi tudi jaz nekoč bil tak kot oni.

Kako vzdržuješ svoj glas v formi?

Moram povedati, da moj glas obdržati v formi mi pa sploh ni problem. Zato ker prepevam čisto vsako sekundo. To lahko potrdi tudi moja soseda, ki se vedno pritožuje nad menoj, da sem zelo glasen. Ampak se očitno ne zaveda, da ima v bistvu velik privilegij, saj je ona vedno prva, ki sliši vse moje nove pesmi (smeh).

Kdo je avtor tvojih besedil in kdo ti piše aranžmaje?

Sodelujem z različnimi avtorji, s tistimi, ki vedo, kaj mi je všeč in tudi kaj mi ni. Med avtorji se velikokrat izpiše ime Tanja Žagar, ki mi je napisala besedila za že kar nekaj mojih pesmi. To, da si Tanja Žagar vzame čas in napiše besedilo, ki je namenjeno meni, si štejem v velik ponos. Priznam, zelo rad se hvalim s tem, da je Tanja Žagar avtorica mojih besedil.
Kot avtor moje glasbe se pojavlja tudi Boštjan Groznik, ki mi je napisal pesem ‘Veš, da mislim nate’, ki je pri ljudeh dobila zelo pozitiven odziv. Zagotovo bom z Boštjanom Groznikom še kdaj sodeloval.

Udeležil si se že raznih festivalov, na katerih si dosegel lepe uspehe. Ti je to odprlo nove poti?

Grem kar lepo po vrsti… Prvi festival, ki sem se ga udeležil, je bil festival FENS leta 2006, takrat v otroški kategoriji sem zmagal s pesmijo z naslovom ‘Ta ljubezen’, ki jo ljudje še danes poznajo in mi sporočajo, da jim je ta pesem še posebej pri srcu. Tega sem izredno vesel. Naslednjega festivala sem se udeležil v letu 2007, in sicer v BiH, kjer sem z balado, ki nosi naslov ‘Prvič’ osvojil ‘Laktaški festival’ in prejel prvo nagrado. Ker je pesem dobila odličen odziv publike, sem se leta 2008 še mednarodnega festivala na Poljskem, kjer sem z veliko podporo žirije in samih Poljakov spet zmagal. Lani julija sem se pa spet udeležil FENSA, kjer sem s pesmijo ‘Veš, da mislim nate’ že drugič postal zmagovalec festivala. Istega leta avgusta sem nastopil tudi na mednarodnem Ohridskem festivalu ‘Ohridski trubaduri’ v Makedoniji. Na večeru novih zvezd sem zapel pesem z naslovom ‘Sakaj me’, ki jo je zame napisal znameniti avtor Grigor Koprov in to kar v makedonščini. Žirijo sem prepričal in nastopil tudi na pop-večeru v družbi uveljavljenih makedonskih izvajalcev. Na vseh že prej omenjenih festivalih sem dobil veliko izkušenj in si nekako odprl poti tudi v tujini. Ravno pred kratkim sem prejel informacijo, da me ljudje v Makedoniji poznajo in da se moja pesem ‘Sakaj me’ ogromno vrti na njihovih radiih. Ob tej novici sem iskreno povedano skakal do stropa! Namreč zdelo se mi je nemogoče, da bi makedonski radii sploh hoteli vrteti nekega 16 letnega ‘mulca’ iz Slovenije. Sem vesel, da sem se motil! Je pa dejstvo, da na vseh festivalih spoznaš veliko ljudi, s katerimi stkeš prijateljstva in ki ti nenazadnje lahko pomagajo pri tej tvoji mednarodni poti.  No, ne smem pozabiti tudi tega, da sem spoznal zelo veliko simpatičnih punc, v Makedoniji so me še posebej navdušile.

Je glasba tisto, kar želiš početi vse življenje ali se mogoče najdeš tudi v čem drugem?

Glasba bo vedno prisotna v mojem življenju, o tem, ali se bom z njo ukvarjal poklicno ali pa ob službi, bom razmišljal, ko bo čas za to. Sem pa trenutno dijak 2. letnika programa medijski tehnik, tako da bom po končani srednji šoli s tem poklicem dejaven tudi v izdelovanju videospotov,  spletnih strani in v studiu.

Kakšen je tvoj odziv, ko na radiu zaslišiš svojo pesem?

Ko slišim svojo pesem na radiu, se mi na usta prikrade ogromen nasmeh, zvočnike pa že avtomatično dam do najvišjega volumna in veselo prepevam!

Kakšno zvrst glasbe pa najraje prepevaš?

Najrajši prepevam energične pesmi, kjer lahko vso svojo energijo in to pubertetniško norost dam ven iz sebe (smeh). Sicer pa nimam nekih posebnih zadržkov do kakršnekoli zvrsti. Če mi je kakšna pesem všeč, si jo z veseljem prepevam, pa naj bo to rock, pop, narodnozabavna, ali katerakoli druga zvrst.

Pod okriljem koga deluješ?

Že 4 leta sodelujem z mojim menedžerjem in producentom Mikijem Šarcem in studiem Gong. V tem štiriletnem sodelovanju me je Miki naučil ogromno stvari, ki se bi jih sam zelo težko. Zavedam se, da imam komaj 16 let in da nikakor ne smem prehitevati dogodkov. Pred seboj imam še ogromno časa za vse cilje, ki si jih želim doseči in ne dvomim v to, da mi bo z ekipo studia Gong tudi uspelo.

Kdo ti je bil vzornik v otroških letih oziroma koga si najraje poslušal?

Že od malih nog sem velik oboževalec skupine Rock’n’band, poznam skoraj vse njihove pesmi. In moram povedati, da sem res vesel, da z Rokom Ferengjo že več kot eno leto stojiva na istem odru in sicer oba kot gosta na koncertni turneji Tanje Žagar. To, da bom kadarkoli stal na istem odru kot Rok Ferengja in pel ob njem, si nikoli v življenju nisem upal niti sanjati, kaj šele predstavljati. Je pa še en razlog, zakaj sem tako navdušen nad skupino Rock’n’band. Zato, ker imajo prav posebne pesmi… Nika, Tina… V svojih skladbah omenjajo ogromno imen, tako da imam vedno, ko poskušam osvojiti kakšno punco, že pripravljeno pesem, ki ji jo bom zapel na prvem zmenku (smeh).

Kakšne načrte imaš za prihodnost?

Trenutno pripravljam svoj prvi album. Kar nekaj pesmi imam že pripravljenih, nekaj jih je potrebno še posneti in v bistvu moram priznati, da album delam res zelo počasi, to pa zato, ker se mi tudi nikamor ne mudi, moj moto je definitivno: ‘Počasi se daleč pride’. Boste pa že kar kmalu lahko slišali mojo novo pesem, za katero sem skorajda prepričan, da vam bo všeč, meni je zelo!

Urška Krek


Zadnje novičke

Prejšnji članekMitja Okorn naskakuje poljske Oskarje in Vivo!
Naslednji članekStari slovenski rockerji pričarali nostalgičen večer