Mary-Kate in Ashley Fuller Olsen sta zasloveli z vlogo Michelle Tanner v nanizanki ‘Polna hiša’ (‘Full House’), ki se bila med najpopularnejšimi serijami v koncu osemdesetih in začetku devetdesetih let. Po uspehu v seriji so ju mnogi označili za muhi enodnevnici, dvojčici pa sta pokazali, da so se motili. In to kako!

Dekleti sta bili rojeni 13. junija 1986 v Kaliforniji. Že nekaj mesecev po rojstvu sta ju starša David in Jarnette odpeljala na avdicijo za televizijsko serijo ‘Polna hiša‘. Dekleti sta bili na avdiciji med najbolj mirnimi dojenčki in pri komaj šestih mesecih sta dobili že prvo vlogo – vlogo Michelle Tanner, najmlajše hčerke Dannyja Tannerja, očeta treh deklic, ki je tragično izgubil ženo, v hiši pa sta mu pri vzgajanju pomagala še čedni brat Jessy in humoristični prijatelj Joey. Obe dekleti sta imeli isto eno vlogo in sta se pri snemanju izmenjavali. Kot zanimivost velja omeniti, da je v prvi sezoni Mary-Kate pred kamerami prebila precej več časa kot Ashley, saj je slednja pogosto jokala, ko so jo prinesli na snemanje. Producenti niso hoteli razkriti, da gre pravzaprav za dvojčici, ki igrata eno vlogo, zato so ju nekaj časa naslavljali kot eno osebo – Mary Kate Ashley Olsen.

Njuna kariera se je samo še vzpenjala
Po končani zadnji sezoni serije ‘Polna hiša’ sta dvojčici začeli aktivno tržiti svoje ime. V poznih devetdesetih in začetku novega tisočletja sta posneli kup uspešnih filmov, imeli pa  sta tudi dve lastni video seriji ‘The Adventures od Mary-Kate & Ashley‘ ter ‘You’re Invited to Mary-Kate & Ashley’s’ ter dva šova ‘Two of a Kind’ in ‘So Little Time’. Slednji sicer ni doživel velikega uspeha, saj tako kritiki kot tudi oboževalci niso bili posebej navdušeni nad njim.

Med njunimi uspešnejšimi filmi lahko najdemo filme kot so ‘Passport to Paris’, ‘Winning London’, ‘When in Rome‘, ‘To Grandmother’s House We Go’, ‘It Takes To’, ‘Billboard Dad’, ‘Switching Goals’, ‘Our Lips Are Sealed’, ‘Holiday In The Sun’, ‘Getting There’, ‘The Challange’. Njun zadnji skupni film ‘New York Minute‘ ni doživel posebnega uspeha, dobil je celo nekaj izredno negativnih kritik. Mary-Kate je leta 2006 prvič zaigrala v filmu brez svoje identične polovice Ashley. Nastopila je v filmu ‘Factory Girl’.

Zasebno življenje
Dvojčici imata starejšega brata Trenta, mlajšo sestro Elizabeth ter dva polbrata, Taylorja in Jakea.

Leta 2004 sta dvojčici oznanili, da se nameravata po končani srednji šoli vpisati na univerzo v New Yorku. Svojega maturantskega plesa pa se zaradi obveznosti nista mogli udeležiti – bili sta namreč gostiteljici šova ‘Saturday Night Live‘. Že leta 2005 se je Mary-Kate izpisala iz univerze in se vrnila v Kalifornijo, kjer se je posvetila delu v podjetju Dualstar, katerega lastnica je s sestro Ashley. Tudi slednja ni zdržala na univerzi precej dalj časa kot sestra, zato se je leta 2007 izpisala in se vrnila domov v Kalifornijo.

Leto 2004 je bilo za Mary-Kate očitno eno izmed burnejših, saj se je vpisala v rehabilitacijski center v Utahu, ker je trpela za motnjami hranjenja. Mediji so šepetali celo, da ima težave z drogami, a je njen publicist to ostro zanikal.

Da je Mary-Kate bolj škandalozna polovica dueta Olsen, se je izkazalo tudi v naslednjih letih. Leta 2005 je končala zloglasno romanco s Stavrosom Niarchosom III, poznanim kot bivšim fantom starlete Paris Hilton. Leto kasneje se je ponovno pojavila v medijih, tokrat kot zmagovalka tožbe proti tabloidni reviji ‘National Enquirer’, ki je objavil novico o tem, da je bila MK, kot jo kliče sestra Ashley, ujeta pri škandalu z drogami. Mary-Kate je dobila kr 40 milijonov ameriških zelencev. Leta 2008 pa so jo mediji povezali še s smrtjo zvezdnika Heatha Ledgerja. Mary-Kate naj bi bila namreč zadnja, ki je noč pred smrtjo videla pokojnega zvezdnika. Osebna maserka Diane, ki je prišla na usodni dan k Ledgerju, naj bi najprej poklicala prav Mary-Kate, nato šele reševalce.

Zvezdnici sta še vedno ‘vroča roba’ v hollywoodskem tabloidnem svetu, prav tako v modni industriji, saj se redno pojavljata na vseh cenjenih modnih revijah. Imata tudi svojo lastno linijo oblačil, organizacija PETA pa ju je zaradi uporabe krzna v kolekciji ‘The Row‘ močno skritizirala.


Oglej si še njuno fotogalerijo in povej svoje mnenje!


Zadnje novičke

Prejšnji članekVROČE Sabina Remar je razumevajoča mačeha
Naslednji članekOPS! Pobegla bradavička bivše hrvaške misice