2CELLOS predstavljata nov album ‘Score‘, ki sta ga pospremila z novim videospotom za skladbo ‘Now We Are Free‘, iz filma ‘Gladiator‘.

Na album sta uvrstila 14 priljubljenih filmskih uspešnic. Uresničila pa sta si tudi veliko željo po sodelovanju z londonskim simfoničnim orkestrom.

“Vedno sva si zelo želela igrati filmsko glasbo, a le kdo bi si mislil, da se nama bo želja uresničila. Tako sva posnela cel album, povrhu vsega pa še z najboljšim orkestrom na svetu! Obožujeva filmsko glasbo, na albumu predstavljava nama ljube pesmi in glasbo filmskih skladateljev, ki so nama zelo všeč,” sta še povedala Luka in Stjepan.

Novi album ‘Score’ na Japonskem že kraljuje na prvem mestu prodajne lestvice, kjer je prehitel celo album od Adele.

2Cellos Score

Videospot je režiral Aleksandar Kerekeš Keky, to pa je prvo sodelovanje med režiserjem in čelistoma. V spot so želeli vnesti filmsko vzdušje, snemali pa so ga tri dni v Nacionalnem parku Durmitor v Črni Gori in spektakularnem pulskem amfiteatru.

Najljubši mu je Gladiator

“Dva dni smo snemali v Črni gori, v lepi naravi, v Durmitorju in blizu Podgorice. Tretji dan smo snemali v pulski areni in za to priložnost najeli tudi gladiatorje,” je še povedal Stjepan Hauser, ki pravi da je to verjetno njegova najljubša pesem z albuma in ‘Gladiator‘ eden izmed njegovih najljubših filmov.

Sicer Luka in Stjepan nameravata posneti video za vsako pesem na novem albumu. Predstavila sta že videospot na tematiko priljubljene serije ‘Igra prestolov‘ in videospot za čustveno nabito izvedbo znane pesmi ‘2Cellos Score’ iz filma ‘Zajtrk pri Tiffany‘. Oba videospota sta posnela v slikovitem Dubrovniku.

2Cellos Score

Na novem albumu ‘Score‘ sta se Luka in Stjepan podala v raziskovanje v tradicionalni svet zvoka, pri čem se jima je pridružil londonski simfonični orkester (London Symphony Orchestra), ki ga je vodil dirigent in aranžer Robin Smith. Pod produkcijo albuma je poleg Luke in Stjepana podpisan tudi Nick Patrick (Elvis Presley, Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

Poleg tematike iz ‘Igre prestolov’ album vključuje tudi skladbe filmskih uspešnic, kot so: My Heart Will Go On iz Titanika, For the Love of a Princess iz filma Hrabro srce, May It Be iz trilogije Gospodar prstanov, Now We Are Free iz uspešnice Gladiator, Moon River iz klasike Zajtrk pri Tiffanyju, …

2Cellos Score

Nov album bosta Luka in Stjepan predstavila tudi v ljubljanskih Stožicah, 7. in 8. aprila 2017, skupaj s simfoničnim orkestrom RTV. Oba koncerta sta že razprodana!


Zadnje novičke

Prejšnji članekNesojena zmagovalca EME že prejela veliko priznanje
Naslednji članekRebeka Dremelj je to storila, ker ji je mar!