Čeprav ste že morda spremenili prehrano in način življenja, obstajajo nekatere stvari, ki jih zdravi ljudje še počnejo drugače. Preverite spodnji seznam in jih za dolgo in zdravo življenje začnite upoštevati.

Aktivni ostanejo več kot 30 minut na dan

Bi radi živeli bolj zdravo in daljše življenje? Premaknite se. Kot je poudarilo več študij, celo vadite po 30 minut na dan. Pravzaprav nekatere 15-minutne vaje delajo enake čudeže kot 60-minutna vadba!

Vsak dan popijejo 2-3 litre vode

Vzdrževanje hidriranosti je ključnega pomena za zdravo življenje. Redno spijte vsaj 2-3 litre vode.

Spijo 8 ur na noč

Najbolj zdravi ljudje imajo 8 ur spanja na dan. Tudi vi bi morali! Dober spanec zagotavlja regeneracijo in preprečuje oksidativni stres.

Reden seks

Seks ni le prijeten, ampak tudi dober za zdravo življenje! Od lajšanja stresa, bolečine, sproščanja srečnih hormonov in izboljšanja vajinega odnosa je posredovanje v postelji dobro za vas!

Imajo prijatelje

Najbolj zdravi ljudje imajo dobra prijateljstva! Raziskave so pokazale, da ljudje, ki imajo velike družbene kroge, dolgoročno živijo bolj srečno in bolj zdravo življenje.

Vsak dan se naučijo nekaj novega

Bi radi izvedeli skrivnost srečnejšega življenja? Nadaljujte z učenjem! Nenehno učenje novih veščin, razširitev obzorja lahko ohranja možgane aktivne in zmanjša vnetje.

Meditirajo

Joga in meditacija sta celostno dobri za vaše telo. Ne samo, da odstranijo stres in negativnost, meditacija vam lahko pomaga tudi pri jasnem razmišljanju, večji pozornosti in srečnosti.

Jedo raznovrstno dieto

Kar je na vašem krožniku, močno vpliva na vaše počutje. Čeprav morda ni čudežne prehrane proti staranju, pa najbolj zdravi ljudje poskrbijo, da dobijo veliko hranil in imajo vsaj 2-3 porcije sadja in zelenjave na dan!

Prejšnji članekPoglejte, koga je obiskal Borut Pahor
Naslednji članekAna Praznik pokazala hči in razkrila, zakaj sta veseli