Odvila se je težko pričakovana premiera mjuzikla Mamma mia!, ki je celo presegla pričakovanja nastopajočih in občinstva. 

Muzikal Mamma Mia! oživlja glasbeno zapuščino legendarne švedske skupine Abba, v lokalnih različicah pa si ga je lahko od leta 1999, ko so ga prvi uprizorili v Londonu, ogledalo preko 54 milijonov gledal in gledalcev. Muzikal so priredili v več kot 40-ih državah po svetu, dobil je celo filmsko različico, sedaj pa smo ga končno dočakali tudi na slovenskih odrih.

Premiera se je zgodila v ljubljanskih Križankah, v glavnih vlogah pa nastopa cela serija znanih gledaliških igralcev in pevcev: Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Lea Bartha, Uroš Smolej, Gojmir Lešnjak-Gojc, Marjan Bunič in Matjaž Kumelj. Za prevod  tekstov v slovenščino, ki tvorijo celotno zgodbo predstave je poskrbel Tomaž Domicelj, muzikal pa je režiral Jugo Radivojević.

Pot do finalne uprizoritve je bila zelo dolga, saj se je producent Jurij Franko kar sedem let boril za to, da bi dobil pravice zanj. 
 

 

Meseci trdega dela so se obrestovali tudi včeraj na premieri Muzikala Mamma mia! v Križankah. Za darilo smo prejeli…

Posted by Alenka Godec – Uradna FB stran on Tuesday, June 16, 2015

 

 


Zadnje novičke

Prejšnji članekMisel dneva: Uspeh ni nič!
Naslednji članekVROČE! Selena Gomez napovedala povratek!