Letos torej teče 27. leto njenega glasbenega delovanja. Od samega začetka je sicer profesorica nemščine nastopala z najbolj znanimi imeni iz sveta jazza – Big bandom RTVS, New Swing Quartetom, Greentown jazz bandom in mnogo imenitnimi solisti.

Odlično se znajde tako v popu kot v jazzu in že od samega začetka gradi svojo pevsko kariero na značilni in prefinjeni interpretaciji, ki jo loči od drugih. Izdala je devet samostojnih albumov, v sodelovanju z drugimi glasbeniki pa je izdala še nekaj albumov z bolj jazzovskim pa tudi gospelovskim pridihom. Udeležuje se tudi festivalov (Slovenska popevka, Hit festival, Melodije morja in sonca, Ema), ki so ji prinesli že vrsto nagrad. Večino ji je podelila stroka, ki pevki Alenkinega profila največ pomenijo.

Velika sprememba je Alenko Godec doletela leta 2000 na Emi, kjer je presenetila s popolno glasbeno in vizualno preobrazbo. To obdobje je rodilo dva albuma, in sicer V meni je moč ter Mesto sanj. Oba sta pripomogla k njeni še večji priljubljenosti in prepoznavnosti, saj sta se oba dobro prodajala.

Vse prodajne številke pa je presegel Alenkin prvi album slovenskih priredb So najlepše pesmi že napisane, ki je že več kot dve leti na lestvici najbolje prodajanih albumov. Tudi nadaljevanje prvega albuma, torej So najlepše pesmi že napisane II, je od izida na prvih mestih najbolje prodajanih albumov v Sloveniji.

Konec lanskega leta je izdala album S kotički ust navzgor, na katerem so ponovno avtorske skladbe, spisane posebej za Alenko. Na ta album je še posebej ponosna, saj je sodelovala v vseh fazah nastajanja ter prispevala tudi dve besedili v celoti, pri dveh pa je soavtorica.

Zdaj jo bomo lahko gledali tudi v novem muzikalu Mamma Mia!
 


Zadnje novičke

Prejšnji članekHarry Styles: Njegova bivša dobila mesto so-voditeljice!
Naslednji članekJEZA! Justin Bieber zaključil tečaj obvladovanja jeze!