Sinoči je priljubljen glasbenik Alex Volasko pred obiskovalci do zadnjega kotička polnega Playinega vrta predstavil svoj drugi studijski album 'V iskanju samega sebe', ki ga je v pomladnih dneh napovedal s skladbo ‘Ne bom te zgubu‘.

V uvodnem delu slavnostnega dogodka se je glasbenik zahvalil vsem sodelujočim, nato je pred vsako skladbo povedal njeno zgodbo o pomenu in nastajanju. Na odru pri skladbi ‘Vse mine’ se mu je s svojim vložkom pridružil raper David, s katerim Alex tudi sicer sodeluje, saj soustvarjata glasbo skupine D BASE, ki se je letos predstavila na Emi s skladbo ‘Spet živ‘.

Ob koncu uradnega dela predstavitve albuma je Alex na oder povabil glasbene prijatelje, ki so že odlično vzdušje oplemenitili s svojimi nastopi. Na odru se jim je pridružila tudi mlada pevka Alja Krušič, za katero je Alex napisal dve skladbi ‘A boš malo moj‘ in ‘Nisi sam‘.

Večino pesmi na drugem studijskem albumu je Alex glasbeno sam dodelal, saj je želel, da so besedila v celoti glasbeno podprta kot si je sam zamislil. Na albumu se nahaja tudi zmagovalna pesem ‘Pesek in poljub‘ letošnjega festivala Dnevi slovenske glasbe, ki jo je predstavil v pop rock večeru. Prestižno glasbeno nagrado pa je Alex prejel tudi pred tremi leti, kmalu po izidu debitanskega albuma “Tvoji nasmehi”,  ko je s skladbo ‘Tam na obali‘ na festivalu Melodij morja in sonca prejel priznanje za najbolj obetavnega avtorja.

Posebnost novega albuma je tudi njegova naslovnica, ki jo je oblikovala Alexova sestrična, študentka slikarstva v Mariboru, Rebeka Tratnik, potomka Riharda Jakopiča.


Zadnje novičke

Prejšnji članek10. Carraro fest bo letos trajal kar 5 dni
Naslednji članekTanja Kocman jih je v posteljo zvabila več kot Tim Kores