Pred petimi leti je igralka Angelina Jolie vložila zahtevo za ločitev od Brada Pitta in prav  tega dne se je začela pravna bitka za skrbništvo nad petimi otroki, 17-letnim Paxom, 16-letno Zaharo, 15-letno Shiloh in 12-letnima dvojčkoma Vivienne in Knox. Skupaj z njimi imata tudi 19-letnega Maddoxa, ki je polnoleten, zato ni vključen v to družinsko dramo – vsaj ne zakonito. V zadnjem času se vse pogosteje piše, da je Angelina otroke popolnoma obrnila proti očetu, zato jih Brad sploh ne vidi.

Nepričakovano in nekaterim povsem nepravično je najeti zasebni sodnik John Ouderkirk sodil v Bradovo korist.

Samo sojenje je trajalo več mesecev in je vključevalo številne priče, strokovnjake in terapevte. Angelina je sodniku očitala, da otrokom ni dovolil pričati. Igralka je skozi ves postopek skušala opozoriti na druge težave, čeprav skupnemu skrbništvu ni povsem nasprotovala. Brad je bil celo v preiskavi, ker naj bi zlorabljal otroke, ker je v njihovi prisotnosti izgubil nadzor, vendar je bil te obtožbe oproščen. Po petih letih je Brad končno dobil odločitev sebi v prid.

Za ameriške medije je neimenovani vir razkril, da so najmlajši otroci še vedno v stiku z očetom. “Razen Maddoxa vsi otroci radi preživljajo čas v Bradovem domu,” je dejal vir in ovrgel zapise nekaterih medijev, ki so pred kratkim trdili, da igralec otrok ne vidi, ker naj bi proti njemu pričali na sodišču. Kot se je izkazalo zdaj, otrok v omenjenem sporu ni bilo na seznamu prič.

 

Prejšnji članekMasterChef Slovenija: Tekle bodo solze, kot jih v oddaji še ni bilo!
Naslednji članekAna Žontar Kristanc je spakirala kovčke in odšla