Deli
Ljubitelji srbske turbo folk glasbene scene bi težko verjeli, da je popularni Aca Lukas nekoč »igral vlogo« rokerja. Ampak našli smo posnetek, ki razkriva ravno njegove glasbene začetke, prav nič podobne zdajšnjemu »glasu in stasu«.

Aca Lukas je bil roker in to v zelo popularni skupini Snežane Mišković Viktorije, s katero je prepotoval cel svet. Aleksandar Vuksanović je v enem izmed intervjujev za srbske medije dejal: "Rojen sem za glasbo in za nič drugega v mojem življenju" in tako se je Aca pred 26 leti odločil izstopiti iz klavirskih čevljev pri Viktoriji, ter se podal na samostojno pot.

Odločitev je bila drzna (tudi zaradi tega, ker je bila turbo folk glasba takrat, leta 1990, šele v nastajanju) in izkazala se je za več kot pravo. Priljubljeni pevec, sicer še vedno roker po duši, je danes »car«, ki polni dvorane do zadnjega kotička in tudi konec oktobra bo po treh letih ponovno nastopil na Gospodarskem razstavišču.

Veliki koncert ob 25.letnici bo 30. oktobra 2016, kjer se mu bo pridružila tudi priljubljena srbska turbo folk diva Mia Borisavljević in Mc Stojan ter drugi gostje.

Posnetek Ace Lukasa v skupini Viktorija, k i je nastal pred približno 26 leti, si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.