Artur pojasnuje, da je 'zajebancija' pred petimi leti pri njemu sčasoma prerasla v neko vrednoto, zato je napisal program, ki se mu je zdel pameten in je držal vodo. Zbral je 170 podpisov, kar se mu ne zdi malo, glede na to, da se ni angažiral, niti promoviral na stojnicah s plakati. Je pa Artur poudaril, da s tokratno kandidaturo ne bo delal nobenih škandalov, prejšnjič je namreč pijančeval naokoli, kot dokaz svoje resnosti pa je predložil tudi svoj manifest, piše revija Nova.

Med drugim ga sestavljajo točke, v katerih obravnava naslednje teme: Artur bi na čelo države postavil nekoga, ki ima moč, saj ima predsednik trenutno le moralno avtoriteto, ne pa tudi dejanske možnosti, da bi kaj spremenil. Artur bi tudi ukinil politične stranke in poslance, v parlament pa bi posedel uspešne posameznike, ki so se že izkazali v tujini in doma.

Vsa glasovanja bi bila javna, referendume pa bi ukinil. Ukinil bi denar in davke spravil na minimum, ponovno pa bi uvedel blagovno menjavo, oziroma se ji vsaj približal. Denar bi postal sredstvo za pomoč vsem, ki jo potrebujejo. Tajkune bi nagovoril, naj razdelijo svoje premoženje, cerkev pa bi ločil od države, saj se mu zdi nedopustno, da se cerkev vmešava v delovanje države. Predsednik države po Arturju tudi ne bi smel imeti nobene plače, saj pravi, da nobena politična funkcija ne bi smela biti plačana.

Kakšne se vam zdijo točke njegovega manifesta in ali verjamete, da bo Artur zares kandidiral?


Zadnje novičke

Prejšnji članekBo Whitney Houston zaigrala njena hčerka?
Naslednji članekVroče! Caroline prvič javno spregovorila o zvezi s Harryjem iz 1D!