Lili Žagar, partnerka Marka Potrča, o katerem se zadnje čase ogromno piše v različnih medijih, predvsem o njegovem odhodu na Švedsko, kjer so milejši ukrepi za omejitev širjenja okužbe s COVID-19, je na družbenem omrežju objavila fotografijo njunih otrok, kako prvič odhajata v šolo na Švedskem. Ob fotografiji je zapisala:

“Prvi šolski dan na Švedskem. Kako sem ponosna na njiju❤️ Samozavestno, radovedno in znanja ter novih izkušenj željna sta včeraj, po dolgem času, spet normalno, brez raznih omejitev, vstopila v šolo. Z dovoljenjem, da sta otroka. Dobrih 1.600 km stran od njunega doma, stran od vsega, kar poznata, a kljub temu tako neučakana! Inja me je zadnjih 14 dni vsak dan spraševala, kolikokrat gre še spat, da gre v novo šolo. Ne samo novega jezika, veselila sta se predvsem novih poznanstev, druženja s sovrstniki, izkušenj in nasploh vsega, kar šola predstavlja. Strinjam se, otroci se res hitro prilagodijo novemu okolju in še marsičemu, a temu, da se jim vzame, celo prepove vrstnike, igro z njimi, ustrezno izobraževanje, dogodivščine, pravzaprav otroštvo, se je težko prilagoditi. Če jim to vzamemo, ne gre za nekaj, na kar bi se naj prilagodili, ampak preprosto za krivico. Tako kot najina dva hrepenita po tem, zagotovo hrepeni še veliko drugih otrok. In ko sva prišla po njiju, sta imela nasmeh do ušes😁 Takšnemu navdušenju že dolgo nisva bila priča. Zadnji dve uri so celo pekli torto (in jo seveda tudi pojedli). Ob ponedeljkih se pečejo sladice, sta povedala.

Dokler smo tukaj, si z Markom želiva, da spoznata čim več novih stvari in gledata na svet s široko odprtimi ter radovednimi očmi. Tukaj je, zaenkrat, še dovoljeno otroštvo. Srčno upava, da se to ne spremeni. Ker stigmatizacija otrok z izrazi “super prenašalci” ter odvzem otroštva in ustreznega izobraževanja v imenu tega, je ena najbolj zaskrbljujočih stvari v tem času. Na otroštvo!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lili Žagar (@lilizagar)

Prejšnji članekTara Zupančič je razkrila vsa njena imena
Naslednji članekTakole se carta Nina Donelli