Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je pokazal svoje veliko srce. Športnik po duši, ki vedno diha z našimi športniki in jih podpira, je tokrat sprejel povabilo na prav poseben tek.

Sam, kot športnik, se največ ukvarja s plavanjem, kolesarjenjem in tekom. Večkrat je dokazal, da so mu izzivi v veselje, še posebej takrat ko s svojo prisotnostjo osreči koga drugega.

In tokrat je to dokazal ponovno. Odzval se je na povabilo na tek. Vendar to ni bil navaden tek, temveč tek z 22-letnim Tomijem, ki je izgubil nogo, medtem ko se je boril z zahrbtno boleznijo, rakom.

Vir: Instagram profil Boruta Pahorja
Vir: Instagram profil Boruta Pahorja
Vir: Instagram profil Boruta Pahorja

Pod fotografije, ki jih je delil je zapisal takole: “Predsednik, jaz sem Tomi. Zaradi raka sem zgubil nogo. Sem tudi športnik. Spoštovani predsednik, vas lahko povabim na en tek?” Tomi, 22 let, me je izzval, jaz sem njegov izziv sprejel. Domenila sva se za tek na 100 m pred Predsedniško palačo. Danes sem sprejel Junake 3. nadstropja, otroke in mladostnike, ki so se ali se še zdravijo na Hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. Tako kot vsako leto smo bili deležnih iskrenih emocij, medsebojno pa smo se tudi obdarovali ❤”


Zadnje novičke

Prejšnji članekDamjan Murko uživa v lepotah Slovenije. Poglejte, kje se potepa
Naslednji članekFotografija Maje Malnar vam bo vzela dih. Je tokrat pokazala preveč?