4-letni James boleha za Engelmanovim sindromom, za katerim zboli le eden od 30.000 otrok. Če je petnajsti kromosom, ki je zadolžen za motoriko, neaktiven, se pri obolelih kaže oblika psihomotorične zaostalosti.

»Imeli smo srečo, da je imel James prve napade že pri osmih mesecih in smo lahko že zelo zgodaj postavili diagnozo. Zelo pogosto se to motnjo zamenjuje s cerebralno paralizo,« je pojasnil igralec.

Colin je o bolezni svojega sina spregovoril šele lansko leto, ko je dobil ponudbo, da se vključi v promoviranje Paraolimpijskih iger.

»O njem nisem nikoli govoril in naenkrat sem dobil občutek, kot da ga izdajam in mnogi bi mojo molčečnost razumeli, kot da se ga sramujem, kar bi bilo strašno. On je moj največji poklon in največja sreča v življenju,« je ponosno priznal.

Svoje prve korake je James naredil v četrtem letu, a Colin tega ne dojema kot »nenormalno«.

»On je preprosto drugačen. V življenju ima svojo pot in zame je fantastičen,« je povedal. »Ko pogledam okoli sebe in vidim ljudi, ki se gibajo popolno in govorijo brez težav in so pri tem polni sr**ja o težkem življenju, vidim, kako so ponarejeni, lažni. Moram priznati, da sem tudi jaz včasih tak. Potem pa vidim ta majhen čudež, ki se niti ne giba niti ne govori ‘normalno’, a je srečen, kot je le možno.«

Colin, ki si nad Jamesom deli skrbništvo s Kim Bordenave, je med pogovorom še povedal, da je »James sprejet takšen, kakršen je«.


Zadnje novičke

Prejšnji članekDiCaprio in Wahlberg kot dilerja
Naslednji članekFOTO: Kako so teden preživeli slavni?