Rebeka Dremelj je borka in to lahko z gotovostjo trdimo. Pred 5. leti je namreč premagala raka ščitnice in spomin je še kako živ. Na Instagramu je napisala, zakaj je današnji datum prelomnica v njenem življenju:

“Danes piham svojo peto svečko! Pustimo to, da jih bom čez slabe tri mesece pihala 40, ampak mi ta peta danes absolutno pomeni več. Pomeni mi zmago nad samo seboj! 
Natanko 5 let nazaj, na današnji dan, 1. aprila, sem zjutraj ob 7.oo svojemu možu na Golniku rekla adijo, se vidiva. In upala, da se bova videla res. Doma naju je čakala še ne 3 letna hči. Hvala Bogu je anastezija prijela takoj, da niti nisem imela veliko časa za razmišljati. Dolgo časa me ni bilo iz operacijske, pravi mož. Jaz ne vem. Vem samo, da so bile moje prve besede, ko sem se začela prebujati ” I like to move it, move it” :-)))) Vsi so se smejali. Tudi jaz se danes. Ampak hej, moja podzavest je že očitno vedela, da bom še veliko “muvala” okoli:-)

Od tistega trenutka sem se zelo spremenila. Nepomembne stvari so v trenutku postale zares nepomembne, in pomembne stvari so v trenutku dobile nepreceneljivo vrednost. Odrezala sem vse, kar mi je kradlo energijo. Izbrisala vse odnose, ki so bili zgolj zato, da so bili. Vsi, ki me poznajo že več let pravijo, da sem se res zelo spremenila. In prav je tako. Zrasla sem. Začela sem se zavedati, kaj je v življenju zares pomembno. To ni denar, o katerem vsi ta trenutek zgubljamo preveč besed, ker nam vsem neverjetno hitro odteka, to ni slava, to ni nič drugega, kot ZDRAVJE! Če ga imamo, lahko slavo, denar, odnose, ljubezen zgradimo, ustvarimo. Če tega nimamo, nam nobena še tako brezpogojna ljubezen ne bo pomagala.

In danes dragi moji smo vsi na veliki preizkušnji. Bomo odšli iz te bitke kot zmagovalci? Takrat sem vedela sama zase, da bom zmagala. In vem tudi danes! Bomo! Odšli bomo iz te bitke močnejši, modrejši, pozornejši drug do drugega, bolj  razumevajoči, bolj razgledani,( no, vsaj nekateri) ,  bolj spoštljivi in, no, tudi malo debelejši:-) 🙂 Ne pozabimo, da poleg korone, ki nam je vzela vso pozornost, še vedno obstajajo ljudje, ki bijejo bitke sami s seboj, veliko hujše bitke, kot sem jo jaz pred petimi leti. Ne pozabimo tega. Držimo pesti za njih in že zaradi njih bodimo odgovorni, kajti vse to so mame, očetje, tete, strici, bratje, sestre.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebeka Dremelj (@rebekadremelj) on