Film bo posnet po resničnih dogodkih, Daniel pa bo igral lik Dana Eldona, fotografa, ki je bil med uničujočo civilno vojno v Somaliji leta 1993 kamenjan do smrti. Radcliffe je v boju za vlogo premagal sama zveneča hollywoodska imena, med drugim Heatha Ledgerja, Joaquina Phoenixa, Ryana Phillippa in Orlanda Blooma.

Jeziček na tehtnici je bila Eldonova družina, ki je Radcliffa ocenila kot najbolj primernega za to vlogo. Danova mati je povedala: "Iskali smo mladega igralca, kajti Dan je bil prav tako mlad – šele dobro je odrasel v moškega. Tako čas za film, kot tudi oseba, ki smo jo izbrali je prava. Med njima je veliko podobnosti: Daniel Radcliffe se prav tako ukvarja s poezijo, piše dnevnik in je napol Žid. Ima smisel za humor in izžareva pozitivno energijo, kar me spominja na Dana."

Eldona so umorili v somalskem glavnem mestu Mogadiš, ko je bil star šele 22 let. Film bo temeljil na njegovih dnevniških zapisih, ki so leta 1997 izšli v knjižni obliki z naslovom The Journey is the Destination.

(rtvslo) 


Zadnje novičke

Prejšnji članekHeather Mills, pornografski fotomodel in prostitutkač
Naslednji članekTudi Daniel Craig ne mara slave