Brezčasna avstralska zgodba Colina Thiela o nenavadnem prijateljstvu med dečkom in pelikanom prihaja na filmska platna. Podajamo nekaj zanimivosti o snemanju …

Odraslega Michaela Kingleya v filmu igra oskarjevec Geoffrey Rush (Kraljev govor, Pirati s Karibov, Sijaj), ki ga je najbolj navdušilo dejstvo, da bo klasična zgodba dobila tudi sodobnejši pridih.

Pomembno mesto v filmu zavzame vprašanje avstralskih domorodcev, pripadnikov ljudstva Ngarrindjeri. Ker se film dogaja na njihovem ozemlju in obravnava njihovo kulturo, je bilo njihovo sodelovanje pri nastajanju filma ključnega pomena: Pomagali so pri scenariju, ekipo seznanili z določenimi običaji, pomagali pri izboru besed

Kar se tiče pelikanov v filmu, so imeli ustvarjalci dve želji. Da bi v filmu nastopali pravi pelikani in da bi dosegli povezavo med pelikani in igralcem Finnom Littlom (mladi Deček nevihte). V ta namen so sodelovali z izkušenimi trenerji pelikanov, na snemanju pa je bila prisotna tudi oseba, ki je skrbela za živali.

Bistveno je bilo, da je Finn postal del skupine pelikanov, zato je prvič srečal ptice, ko so bile stare le šest tednov. Da bi se zbližal s pticami, jih je Finn obiskal vsak teden in preživel z njimi nekaj časa. S časom se je med njimi zares spletla vez in ptice so ga sprejele “za svojega.”

Film prihaja v kino 21. marca.

PREBERITE TUDI:  Igra prestolov: Izšel je dolgo pričakovani uradni napovednik