Dekleta med 16. in 18. rojstnim dnevom si želijo izgledati kot Jordan in tako starše prosijo za silikonske prsi kot darilo za 18. rojstni dan.

»Mlada dekleta vsakodnevno berejo o ženskah s silikonskimi prsmi. Tega je v naših medijih že toliko, da se zdi kot normalna stvar. Nedvomno ima to velik vpliv na dekleta, še posebej na tista, ki so nesamozavestna in poiščejo oporo v svojih vzornicah,« je povedala Shami Choudry, predstavnica klinike za estetsko kirurgijo. Po raziskavi se je interes med mladimi za estetsko kirurgijo v letu 2007 povečal za zaskrbljujočih 150%.

Leta 2006 se je v Veliki Britaniji operacijam podvrglo 30 mladih, prejšnje leto pa je število naraslo na 169, razlogi, zaradi katerih se mlada dekleta odločijo iti pod nož, pa so največkrat popolnoma preprosti. Nekatera dekleta se operirajo, da bi »bolje izgledala na plaži«, nek oče pa je svoji 18-letni hčeri dopustil silikone, ker je, kot pravi, »pol življenja obupana, ker ne more z ničemer napolniti svoj priljubljen top«.

29-letna Jordan, glavni vzor dekletom, ki sanjajo o večjih prsih, si jih je uradno povečala šestkrat, čeprav nekateri podatki govorijo, da je to storila kar osemkrat. S svojimi zgodbami o nezadovoljstvu s svojim telesom pa si je ustvarila dostojno kariero. Psihologinja Eileen Bradbury pravi, da je Jordan obsedena z estetsko kirurgijo, takšen stil življenja pa, zahvaljujoč medijem, ki ji za to plačujejo, predstavlja kot poželjiv in kar je najhujše od vsega, povsem normalen.


Zadnje novičke

Prejšnji članekSeksi igralke po plastičnih operacijah
Naslednji članekVanessa Williams z urinom proti mozoljem