Na slovensko glasbeno in gledališko sceno prihaja nov muzikal Alpska saga, ki je nastal  po melodijah kultne skupine Agropop.

V Vodnikovi domačiji (Štalca pri Vodniku), so nam njeni ustvarjalci  ter igralska zasedba predstavili delček tega zabavnega muzikala. V predstavi se bodo zvrstile največje uspešnice skupine Agropop – Franček Piromanček, Jasmina, Ti si moj sonček, Ne verjemi, Ljubi me divja zver, Srečni smo Slovenčki in seveda Samo milijon nas še živi. Vrhunec pa bosta še dve novi uspešnici – Pleš Slovenka in Če hočeš moja bit.

Predstavitev novega muzikala, ki jo je vodila Anja Rupel, je minila v sproščenem, domačem, prijaznem vzdušju, polnem smeha, manjkala ni niti harmonika in tipične slovenske kulinarične pregrehe.

V glavnih vlogah nastopajo Tilen Artač, Ana Maria Mitić, Jernej Čampelj in Kristina Mišović, ki so se že predstavili kot Franček, Lojzka, Sandokan in Jasmina. Zgodbo je napisala Desa Muck, režiser je Jure Ivanušič, koreograf Matevž Česen, glasbeni producent Miha Gorše, producent Aleš Klinar, izvršni producent Gorazd Slak in koproducent Špas teater, ki je tudi ekskluzivni prodajalec predstave.

Desa Muck je  o nastajanju povedala: "Ko sem pisala zgodbo, sem bila zelo vesela. Skušala sem ohraniti prvine muzikala in Agropopa, poskušala sem vstaviti nekaj ironičnosti do slovenskih navad, in ker je to muzikal, sem vstavila tudi nekaj romantike (smeh)".


Zadnje novičke

Prejšnji članekJasna Kuljaj se je dogodka udeležila kar s hčerko
Naslednji članekPredstavili so 3 filmske uspešnice, ki bodo navduševale to pomlad