Koper, Izolo in večji del slovenske obale je minuli konec tedna spet razgibal festival DiscoNautica Orto Muziq Getaway. Četrta izvedba osrednjega glasbeno-ustvarjalnega srečanja na severnem Jadranu je spet postregla s obiljem presežkov. Letos se je prireditev odvijala v devetih arenah, v katerih se je predstavilo preko 70 didžejev in še kup drugih kreativcev iz desetih držav.

Da bo letošnja DiscoNautica v Koper spet pritegnila rekordno število zabave, znanja in navdiha željnih ljubiteljev elektronskih zvokov je bilo jasno že v petek popoldan, ko smo plesali predvsem na plaži in ob zvokih mladih gramofonskih upov, ki so se predstavili v posebni dvodnevni izdaji InBoxove ustvarjalne pobude Odprti gramofoni. Noč je z zvoki bobna in basa pobarvala ekipe RDYO DJs, Ida Engberg in Tobias Lützenkirchen pa sta že na prvi večer napolnila osrednjo plesno areno 1605. Po drugi uri zjutraj smo druženje nadaljevali v Ambasadi Gavioli, kjer sta nas zabavala tudi Monika Krusse in Davide Squillace.

Sobotno popoldne na plaži je tradicionalno razervirano za didžeje iz regije, ki se jim je tokrat pridružil kralj miamijskih plaž Ariel G. Čudovit sončen dan so popestrile delavnica studijske produkcije Gregorja Zemljiča, okrogla miza o avtorskih in sorodnih pravicah, Red Bullova Glasbena akademija in finale Si.mobilovega plesnega izbora Orto Dance. Ob retordisco ekstravaganci ekipe RDYO in izbranem programu v arenah iSpace, Si.Mobil in InBox je iz sobotnega urnika štrlela zabava ekipe Eureka! z Rogerjem Shahom, ki je ob zaključku nastopa razglasil zmagovalca produkcijskega natečaja (s skladbo Second Chance je slavil Celjan Reconceal) in mu podaril vrhunsko klaviaturo.

Pravi šov pa so v osrednji areni pripravili multimedijski robot Kryoman in didžej Brian Cross iz ibiškega superkluba Amnesia ter Axwell, ki sicer s švedskimi hišnimi mafijci gostuje v konkurenčni Pachi, a so se fantje odlično ujeli in še en nepozaben žur do poznega jutra skupaj nadaljevali na afterju v Izoli.


Zadnje novičke

Prejšnji članekBritneyjina sinova je turneja izmučila
Naslednji članekRebeka Dremelj zanikala afero z Arminom