Gre za božično pesem v kateri Brigita poziva k solidarnosti in vzajemni pomoči, ki bo mnogim, pomoči potrebnim družinam, polepšala te božične praznike.

V Sloveniji je veliko lačnih otrok in družin, ki se nikakor ne morejo izpostaviti, saj se svoje brezizhodne situacije zelo sramujejo v strahu, da bodo tarča posmeha in neupravičenih obtožb s strani situiranih. Država jim s svojimi socialnimi transferji ne pomaga dovolj, saj ti transferji večkrat ne zadostujejo niti za mesečne stroške in najemnino. Dejstvo je, da v Sloveniji lakoto imamo, pa čeprav se sliši še tako bizarno. Med lačnimi so tudi otroci in kdo je tisti, ki lahko ob tem ostane ravnodušen? Naj dvigne roko in to pove na glas.

Več humanitarnih organizacij, se vsaka po svojih močeh trudi pridobivati sredstva za pomoč vsem pomoči potrebnim. Brigita se je odločila pomagati fundaciji "Anina zvezdica", ker je ustanoviteljica Ana Lukner edina, ki sprejema pomoč zgolj v obliki hrane z daljšim rokom uporabe. To hrano potem pošteno in pravično razdeli med družine, ki so pomoči najbolj potrebne. Torej med tiste, ki nimajo niti za hrano. Pesem "Podaj mu svojo dlan" je z namenom pomagati širiti dobro besedo o Anini zvezdici in pozivati vse ljudi k sodelovanju, Brigita posvetila prav Ani Lukner, ki v svojem prostem času zbira hrano in jo deli družinam, ki se srečujejo z najhujšo obliko revščine, z lakoto.

Vsi ljudje lahko pomagamo tako, da kupimo hrano z daljšim rokom uporabe in jo potem dostavimo na zbirne centre:

  • na sedež, Anina zvezdica (Poslovno stanovanjski objekt Čebelica), Dunajska cesta 185, Ljubljana
  • v trgovinah Spar in Interspar: Spar Domžale, Spar Radovljica, Spar Slovenčeva v Ljubljani, Spar Savska v Ljubljani, Spar Šiška v Ljubljani, Spar Qlandia Kamnik, Interspar Citypark, Interspar Kranj Qlandia, Interspar Vič v Ljubljani
  •  na zbirne centre slovenske policije in slovenske vojske

Zadnje novičke

Prejšnji članekVroče! Kevin Jonas: Njegova serija Married to Jonas je dobila še drugo sezono!
Naslednji članekFASHION WAR: Ashley Tisdale vs. Maria Menounos