Družina pokojnega Oliverja Dragojevića je poskrbela, da se bodo lahko njegovi oboževalci poslovili od njega in njegovih večnih melodij, na način, kot bi to želel Oliver. Zato je v ta namen organizirana turneja po Sloveniji. “Navsezadnje je to tisto, kar bi si Oliver tudi sam želel,” je mnenja njegova družina.

Prepevali bodo njegovi prijatelji

Turneja bo vključevala sedem mest, koncerti pa nosijo naslov Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi. Le te bodo prepevali njegovi najbližji prijatelji s katerimi je Oliver Dragojević navezal pristne človeške in prijateljske odnose: Petar Grašo, Tony Cetinski, Davor Radolfi, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Klapa Cambi, Klapa Bonaca, Jure Brkljača in edina skupina, ki je kar 25 let spremljala Oliverja na njegovih koncertih, skupina Dupini, ki bo spremljala vse nastopajoče. Vsi izvajalci bodo nastopili na vseh sedmih koncertih, Petar Grašo in Tony Cetinski pa se bosta kot gosta izmenjevala.

“To bo velik in predvsem lep ter emocionalen projekt, za katerim stoji družina Oliverja Dragojevića,” nam je zaupala organizacijska ekipa. Besede je potrdil tudi Oliverjev sin Davor Dragojević, ki je v imenu družine Dragojević povedal: “S tem projektom, ki je v pripravi in se bo začel že novembra s koncertom v Ljubljani, želimo kot družina Oliverja Dragojevića slovenski publiki omogočiti, da doživijo Oliverjeve pesmi še enkrat, saj vemo, da so ga imeli Slovenci neizmerno radi, on pa je imel rad Slovence.”

Turnejo so načrtovali z Oliverjem

Goran Franić- Njoko iz Dupinov je zaupal, da je bila turneja sicer dogovorjena že pred leti in bi se morala zgoditi dve leti nazaj, seveda skupaj z Oliverjem. Zaradi Oliverjeve bolezni so se nato odločili, da turnejo prestavijo na takrat, ko bo okreval. Ampak to se na veliko žalost vseh nas ni zgodilo.

Datumi turneje:
9.11. Hala Tivoli, Ljubljana
10.11. dvorana Tabor, Maribor
16.11. dvorana Leona Štuklja, Novo Mesto
23.11. dvorana Šport centra HIT, Nova Gorica
24.11. dvorana Golovec, Celje
25.11. dvorana OŠ Koper
2.12. dvorana Slovenj Gradec


Zadnje novičke

Prejšnji članekZnane Slovenke skupaj žurirale v Beogradu
Naslednji članek4 mesece po tragični nesreči je Bode Miller zopet postal očka