Na vprašanje, ali so vraževerni in ali verjamejo v usodo, so nam odgovorili:

Adel Djutović: “Vraževeren sem že od malega, kar pa se tiče usode menim, da je vsak človek kovač svoje prihodnosti. Pozitivno razmišljanje in usklajevanje misli pa seveda tvorita naše življenje točno tako, kot si sami želimo, zato je usoda 24h v naših rokah.”

Anja Rebek:
“Vraževerje ni ravno lastnost, ki bi jo pripisala med karakteristike, ki me opredeljujejo. Nisem ravno posameznica, ki bi opazila tek črne mačke čez cesto ali naključno odkritje štiriperesne deteljice na cvetočem travniku, ki bi mi v življenju prinesla srečo. Posledično se izogibam tudi čaščenju objektov, ki naj bi prinašali srečo, čeprav se na trenutke zalotim, da usmerjam presežek energije v čaščenje posameznih predmetov. Človeška bitja smo pač nagnjena k takšni ali drugačni obliki verovanja, ki riše sicer dostikrat iz trte izvite sončne žarke. Če nam to pomaga dvigovati procent smehljajev na obrazih, sem za! Podobno je z usodo. Trdno sem prepričana, da imamo moč sprejemanja zavestnih odločitev, ki preusmerjajo pota usode. Stanje, ko zmanjka moči in vere v spreminjanje tokov rada opisujem kot vdanost, kot popolno kapitulacijo. S tem pojmom pa se ne sprijaznim zlahka. Torej horoskop in prebliski tujcev videnja v prihodnji dan? Ne, hvala! Sami pišemo zgodbo prihodnosti in to vsak dan znova!”

Sašo Ožbolt: “Nisem vraževeren pa tudi horoskopa si nikoli ne preberem. Če me kdo vpraša, če mi ga lahko prebere, ga vedno zavrnem. O usodi pa nikoli nisem razmišljal. Lahko rečem, da so nam nekatere stvari usojene in na nekatere nimamo oziroma ne moremo imeti vpliva. Lahko bi torej rekel, da verjamem v usodo.”

Ana Praznik (ex BePop): “Posebej vraževerna nisem. Ne ganejo me petki 13. in dimnikarji, niti črne mačke ne. Imam pa v denarnici malega slončka, ki sem ga dobila v dar in me spominja na našega Nejca. Tega imam vedno pri sebi in je kot nek talisman, ki ga ne zamenjam za nič na svetu. Kar pa se usode tiče, mislim, da si jo krojimo sami z odločitvami, ki jih vsakodnevno sprejemamo. Odločitve so lahko dobre in slabe, vendar jih sprejmemo sami, zato ne morem govoriti o tem, da bo imel nekdo lepo prihodnost zaradi tega, ker mu je tako usojeno. Lepo bo imel, če bo sprejel prave odločitve. Seveda so tu še drugi dejavniki, kot so sreča, v pravem trenutku na pravem mestu, vendar lahko tudi z veliko truda dosežeš maksimum. Sicer pa sem po naravi oprimist in tudi v vsaki slabi stvari poskušam najti kaj dobrega.”

Jernej Damjan: “Trudim se biti ne vraževeren, čeprav se sem pa tja vprašam, če je mogoče res kaj na tem. Če se človek obremenjuje z vraževernostjo je teh stvari na svetu toliko, da bi se lahko ves čas ukvarjal s tem in pozabil na realnost. “


Zadnje novičke

Prejšnji članekScarlett Johansson ni zaljubljena v Barracka Obamo
Naslednji članekFOTO: Kdo so današnje zvezde dneva?