Kateri so vaši aduti, s katerimi boste po vašem mnenju najbolj prepričali publiko? Je dovolj le dober vokal ali brez šova na odru ne gre?
Ne gre le za dober vokal, gre za to, da z dušo in telesom poveš pesem. Glas je le sredstvo sporočanja. Z nastopom na Emi želim sporočiti, da mi je v prvi vrsti še vedno najpomembnejša glasba in ne šov. Sporočilo pesmi bom publiki poizkusila približati s pomočjo gostujočih glasbenikov, ki bodo z mano na odru.

Kdo bo poskrbel za tvoj izgled in urejenost na odru? Lahko morda izdaš, za kakšen stil si se odločila?
Od zadnje Slovenske popevke dalje skrbi za moj izgled oblikovalka Metka Reberšak, ki sicer deluje pod znamko Amem. Zelo sem zadovoljna, da mi ni več treba skrbeti in izgubljati časa z iskanjem garderobe, poleg tega sem pa še unikatna. Bomo v bež odtenkih ter v črni barvi. Ker tokrat na odru ne bom s kitaro, razmišljam o dolgih nohtih tudi na levi roki, vendar mislim, da to ni moj stil. No, pomislek pač, ker je še čas zanje (smeh).

Kdo je po tvojem mnenju največji favorit za zmago?
Meni zelo všečna, izkušena in zrela za Evrovizijo Alyja ter Rudi. Glasbeno pot vsakega posebej spremljam že dalj časa. Z Rudijem sva jeseni posnela pesem “Si to ti”, ki je bila izbrana v okviru razpisa Val 08 Hočemo dobro glasbo, tudi Alyo sem že osebno spoznala… Skratka, držim pesti zanju!

Kakšno je sicer tvoje mnenje o Evroviziji, jo spremljaš vsako leto?
Gledam jo vsako leto. Vedno veliko pričakujem in vedno na koncu razočarana ugotovim, da gre le za veliki pomp in šov.

Kaj bi ti pomenila zmaga in nastop na Evroviziji?
Ne vem, zakaj se želim vedno izogniti temu vprašanju, čeprav naletim nanj pri vsakem intervjuju. Nočem biti skromna in dajati vtisa, da ne verjamem v svojo pesem, ki sem jo sama napisala. Nasprotno. Zmaga sicer prinese velik medijski odziv, kar je dobro za glasbenika, ki želi razširiti svojo glasbo med ljudi, hkrati pa to pomeni tudi veliko odgovornost, saj na Evroviziji ne zastopamo le sebe, temveč lastno državo. To pa ni kar tako.

Do polfinalnega večera izbora Pesmi za Evrovizijo manjkata le še dva dni in jutri nam bo svoje želje glede nastopa razkrila Nuška Drašček, pridružila pa se ji bo tudi Lea Sirk, ki smo jo prvič spoznali kot tekmovalko v Bitki Talentov.