Po zmagi pred štirimi leti je Omar dajal vtis, da se tega festivala v prihodnosti ne želi več udeležiti, toda potem, ko ga je RTV povabil med šest uspešnih avtorjev, se je na povabilo z veseljem odzval. Letos se nam predstavlja s pesmijo ‘I still carry on’, za katero je sam napisal besedilo in ki je nekoliko mirnejša, a še vedno s pridihom rocka.

Kateri so tvoji aduti, s katerimi boš po tvojem mnenju najbolj prepričal publiko? Je dovolj le dober vokal ali brez šova na odru ne gre?
Pred samim nastopom v odspredje postavljam predvsem kvalitetno skladbo, besedilo in vokalno izvedbo. Seveda skupaj z ekipo in stylistko pripravljam tudi odrski nastop, ki bo skladbi primeren. Na odru pa ne bom sam, vendar naj to še ostane skrivnost.

Kako to, da si se odločil za skladbo z angleškim besedilom?
Na letošnji Emi so mi dopustili, da pojem skladbo v angleškem jeziku. Te odločitve sem bil vesel, saj je skladba prvotno nastala v angleškem jeziku in bi s prevodom izgubila pristnost.

Kdo je po tvojem mnenju največji favorit za zmago?
Nekega posebnega favorita nimam.

Kakšno je sicer tvoje mnenje o Evroviziji, jo spremljaš vsako leto?
Menim, da je Ema dobra odskočna deska za mladega glasbenika, ki šele začenja glasbeno pot. Sam sem z nastopom na Emi in zmago veliko pridobil. Zdaj veliko bolje vem, kako se stvarem streže, spoznal sem mnogo ljudi, se veliko novega naučil, ogromno nastopal. Ter doživel veliko dobrih in slabih stvari na glasbeni sceni.

Kaj bi ti pomenila že druga zmaga in ponovni nastop na Evroviziji?
Z zmago se ne obremenjujem. Moj cilj je delati kvalitetno in dobro glasbo. Če bo pa ta skladba gledalcem vseč, bom zelo vesel in bom s ponosom zastopal Slovenijo na izboru za pesem Evrovizije.


O evforiji in nastopu na Emi pa smo poklepetali tudi s skupino Čuki, ki v imajo za seboj že kar nekaj festivalskih izkušenj. Več o tem pa malo kasneje!