Angleški pevec, tekstopisec, skladatelj in pianist Elton John, ki je na glasbeni sceni prisoten že pet desetletij, je naznanil, da se poslavlja od koncertnih odrov. 70-letni zvezdnik se bo pred upokojitvijo še zadnjič podal na turnejo in sicer namerava v treh letih izvesti 300 nastopov.

“Vedno sem mislil, da bom kot Ray Charles, BB King – za vedno na turnejah,” je dejal v New Yorku. Pojasnil je, da so se njegove prioritete v življenju spremenile in da bi se rad posvetil družini, svojemu možu Davidu Furnishu in dvema sinovoma. “To ne pomeni, da ne bom več kreativen, ampak ne bom več potoval,” je dodal.

Kritičen je bil do poročanja medijev, da se bo upokojil zaradi zdravstvenih težav. “Verjemite mi, če izpelješ 300 nastopov, potem nisi slabega zdravja,” je dejal. Vsestranski glasbenik se namreč namerava od svojih oboževalcev posloviti na 300 koncertih po celem svetu, ki jih bo izvedel v prihodnjih treh letih. Svojo zadnjo turnejo bo začel septembra v ZDA.

Glasbenik je v 70. letih minulega stoletja veljal za eno največjih pop zvez, v karieri pa je nanizal uspešnice, kot so Don’t Let The Sun Go Down On Me, Candle in the Wind, Sorry Seems To Be The Hardest Word in Crocodile Rock.


Zadnje novičke

Prejšnji članekJani Jugovic in Teja Perjet naletela na oviro
Naslednji članekBo Henriku uspelo priti pod 100 kilogramov?