Poslanka Eva Irgl ni samo lepa, ampak tudi dober in pravičen človek. To vejo vsi, ki jo poznajo.

Eva Irgl je poleg svoje zelo lepe fotografije objavila tale zapis:

“V življenju se srečaš z mnogimi preizkušnjami. Velikokrat bi najraje odnehal, pa vendarle ostajaš. Ker veš, da je tako prav in pravično. Ker veš, da delaš dobro in iskreno. Ker veš, da kljub krivicam in lažem, ostajaš pokončen.
Pravičnost, načelnost in dostojanstvo ostajajo ključne vrednote na moji politični poti.
Še posebej pravičnost je meni draga vrlina. Odlična v ohranjanju zdravih človeških odnosov. Večkrat umanjka v politiki. Pri tistih redkih, ki pa vendarle je, ostaja neprecenljiva kvaliteta, saj ni samo del razumskih odločitev, temveč zlasti odločitev srca.
Ali kot je dejal Bernhard Häring v Svobodni v Kristusu: “Nikoli se ne smemo zadovoljiti s tem, da bi ljudem ponujali miloščino, kadar jim lahko pomagamo na poti pravičnosti, da bi lahko svoje lastne potrebe zadovoljili sami in da bi sami odgovorno sodelovali v družbenem procesu. Če tisti, ki krivično ravnajo, oškodovanemu ponujajo miloščino, namesto da bi popravili krivico, to v resnici ni ljubezen, ampak žalitev dostojanstva bližnjega.”

Vir: Instagram

Ta Evin zapis ob takšni fotografiji pove vse. Zelo lepo, da je ob vsej svoji lepoti še dober in pravičen človek, sploh v političnih vodah, kjer je tega res premalo.


Zadnje novičke

Prejšnji članekŽan Serčič z roko v roki in poljubom s to znano slovensko pevko
Naslednji članekNika Zorjan si bo ta dan zapomnila za vedno. Premagala je svoj velik strah