Prvič v zgodovini smo Slovenci za svoj nastop prejeli tudi dvanajst točk, in sicer kar dvakrat – od Hrvaške in Irske. Prvim smo uslugo vrnili, saj smo tudi mi največ točk namenili na koncu četrto uvrščeni hrvaški predstavnici Doris Dragović s skladbo Marija Magdalena.

Najbolje se je sicer odrezala Švedinja Charlotte Nilsson, ki je s skladbo Take Me to Your Heaven svoji domovini zagotovila že četrto evrovizijsko zmago. Charlotte smo lahko pred štirimi leti videli tudi na izboru v Beogradu, kjer pa ni upravičila visokih pričakovanj in se je s skladbo Hero komajda prebila skozi kvalifikacijski večer.

Na izboru leta 1999 so lahko predstavniki prvič po letu 1977 spet zapeli v katerem koli, in ne nujno materinem, jeziku. Posledica je bila ta, da je več kot polovica predstavnikov svojo pesem v celoti ali pa vsaj delno zapela v angleščini. Pred izborom sta bila zaradi predhodnega predvajanja tekmovalnih skladb diskvalificirala bosanski predstavnik Hari Mata Hari in Nemka Corinna, zanimivo pa je, da sta se oba na Evrovizijo vrnila – ona leta 2002, on pa štiri leta za njo.


Zadnje novičke

Prejšnji članekOdvisna Jennifer Aniston: Ne more nehati kaditi!
Naslednji članekFoto: Justin Bieber pokazal bradavičko in trebušne mišice!